De Mantelzorghuiskamer is geopend

Foto: Welzijn Teylingen

Dinsdagmorgen 3 maart was de opening van de eerste Mantelzorghuiskamer in Teylingen. Ruim 25 bezoekers, voornamelijk mantelzorgers, kwamen deze ochtend langs om kennis te maken met het concept. Consulent Leny Noteboom was blij verrast met het enthousiasme waarmee de Mantelzorghuiskamer ontvangen werd.

Nieuwe initiatieven

Dat er grote behoefte is aan contact met mantelzorgers onderling, bleek uit de gesprekken die er direct onderling ontstonden. Adviezen werden over en weer uitgesproken, ervaringen werden gedeeld en harten werden gelucht. Maar er werden ook nieuwe ideeën aangedragen. Zo werd er al gesproken over de oppas bij elkaar waarnemen, samen te wandelen of gespreksochtenden met een bepaald thema te organiseren.

Ex-mantelzorgers gaven aan bereid te zijn een luisterend oor te willen bieden aan hen die nog steeds zorgen en ook op een andere manier te willen helpen in hun zorgtaak. Allemaal initiatieven die naar behoefte georganiseerd kunnen worden. Maar wat de mantelzorgers zelf ook aangaven is dat het vooral een plek moet worden voor ontmoeting, ontspanning en het delen van ervaringen. Even onder elkaar en even niet zorgen.

Mantelzorghuiskamer

De Mantelzorghuiskamer wordt iedere eerste dinsdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur gehouden op het adres Agneshove 89 inVoorhout en is er voor alle mantelzorgers uit Teylingen. Op deze ochtenden zal ook mantelzorgconsulent Leny Noteboom aanwezig zijn. Bij voldoende belangstelling wordt er in de toekomst ook een Mantelzorghuiskamer in Sassenheim en Warmond geopend worden.

Meer informatie over de Mantelzorghuiskamer kunt u vinden op www.welzijnteylingen.nl. U kunt ook bellen of mailen naar mantelzorgconsulent Leny Noteboom, Telefoon 0252 23 18 05, E-mail [email protected]

Cookieinstellingen