FNV Zorg & Welzijn verrast Van Rijn met ‘Motie van treurnis’

Op dinsdag 3 maart bracht staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid een bezoek aan Tripodia in Katwijk. Op uitnodiging van de PvdA Katwijk ging hij tijdens een openbare bijeenkomst over de decentralisatie van de zorg, de discussie aan met een volle zaal zorgprofessionals, politici, zorgbehoevenden en belangstellenden.

Motie van treurnis

Ook de actiegroep van FNV Zorg & Welzijn was van de partij. Gewapend met spandoek en actieleuzen stond een twintigtal actievoerders de staatssecretaris op te wachten voor de ingang van zalencentrum Tripodia. Voordat hij naar binnen kon gaan, werd hem eerst een ‘Motie van treurnis’ voorgelezen.

Ouderenzorg

In deze motie gaven de teleurgestelde zorgwerkers uit de ouderenzorg te kennen dat ze het betreuren dat van Rijn een falend zorgbeleid heeft ingezet. Het zit hen vooral dwars dat door bezuinigingen een hoop mensen ontslagen zijn en er een tekort aan personeel is ontstaan. Daardoor zijn zij regelmatig niet meer in staat om menswaardige zorg aan te bieden.

Debat

Van Rijn nam deze motie beleefd in ontvangst en hield een korte toespraak, alvorens hij naar binnen ging om daar het debat verder aan te gaan. PvdA Katwijk begreep de zorgen van de vakbondsleden en nodigde hen daarom uit om plaats te nemen in de zaal.

Tijdens de bijeenkomst werden discussies gevoerd, zorgen geuit en vragen gesteld. Van Rijn probeerde mensen gerust te stellen en liet weten dat het een moeilijke taak is om de zorg dichter bij de mensen te krijgen. Het kan volgens hem nog wel even duren voordat de voordelen van de decentralisatie in positieve zin merkbaar zijn, maar hij zal deze taak zeker met beide handen verder aanpakken.

Cookieinstellingen