Duikproblemen in de Klinkenbergerplas

Foto: Henri Hermans

Op zondag 5 juni heeft de Sassenheimse Duikvereniging Het Onderwaterbos bij de Klinkenbergerplas een praktijkdag Redden georganiseerd voor duikers in opleiding.

Op zo’n dag leren duikers hoe te handelen als de duik niet gaat zoals verwacht. Wat doe je als je onder water je buddy kwijtraakt, als iemand niet lekker wordt, of als je gebeten wordt door een giftig beest?

Eerste hulp

Natuurlijk zijn de gewone EHBO-regels ook op duikers van toepassing. Dus rustig blijven, letten op eigen veiligheid en goed navragen wat er is gebeurd. Op zo’n praktijkdag trainen de duikers vooral op het co√∂rdineren van de hulpverlening. Dus wie neemt de leiding, wordt er goed samengewerkt en wordt ook de buddy niet vergeten.

Leerzame dag

Het klinkt als een berg ellende, maar op zo’n dag wordt veel gelachen en veel geleerd. Naarmate de dag vordert, zie je de samenwerking in de groep groeien en de hulpverlening verbeteren. En als dan ook de zon de hele dag schijnt, kunnen we niet anders dan concluderen dat het een geslaagde en leerzame dag is geweest.

Meer weten over duiken of duikopleidingen in de Bollenstreek? Lees meer op www.onderwaterbos.nl 

Tekst door Hedda van Ooijen

Reacties