Inloopbijeenkomsten huisvesting statushouders

Foto: pixabay

Om aan de taakstelling voor het huisvesten van statushouders op korte termijn te voldoen, is het voorstel om nu de twee woonclusters te realiseren op de locaties Langeveld en op de Engelselaan.

In deze clusters kunnen elk maximaal 24 mensen wonen. Naast de woonclusters wordt gekeken naar kleinere huisvesting in woningen of andere gebouwen.

Inloopbijeenkomsten

Langeveld Sassenheim

Op dinsdag 7 juni start om 18.00 uur een schouw voor geïnteresseerde omwonenden van Langeveld. De schouw start bij de entree van voetbalclub R.K.V.V. Teylingen op Sportpark  ‘De Roodemolen’ in Sassenheim.

langeveld

Tijdens deze schouw beantwoorden medewerkers van de gemeente uw vragen. Wilt u meelopen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Ook kunt u bellen met het contactcentrum via 14 0252, zij noteren dan uw naam.

Op 7 juni begint om 19.00 uur de inloopbijeenkomst over de huisvesting op Langeveld in het gemeentekantoor van Sassenheim.

Engelselaan Voorhout

De inloopbijeenkomst voor omwonenden over de huisvesting op de Engelselaan begint op 9 juni om 19.00 uur in het bestuurscentrum, Raadhuisplein 1 in Voorhout. Omwonenden zijn van harte uitgenodigd.

engelselaan

Tijdens deze bijeenkomsten staan gemeentebestuurders en medewerkers klaar voor u. Er zijn geen presentaties maar medewerkers beantwoorden persoonlijke vragen en geven een toelichting op de huisvestingsplannen.

Bovendien kunt u de voorlopige inrichtingsplannen voor de locatie Langeveld en Engelselaan bekijken. Deze inrichtingsplannen staan ook op www.teylingen.nl. Als u verhinderd bent, kunt uw reactie ook mailen aan: [email protected].

Coördinatiepunt Integratie

De gemeente helpt statushouders die zich vestigen in onze gemeente op weg, zodat zij zelfredzame burgers worden, die meedoen in onze samenleving. Daaraan werken allerlei professionele en vrijwilligers organisaties in Teylingen mee.

De gemeente werkt samen met deze organisaties aan een handboek integratie en een Coördinatiepunt Integratie waar activiteiten samenkomen en initiatieven worden uitgewerkt. Tijdens de inloopavond kunt u hier meer over horen. Omwonenden kunnen informatie inwinnen over uiteenlopende leuke activiteiten en zich opgeven.

Vervolgproces

De reacties van bewoners betrekt de raad bij haar overwegingen rond de huisvesting van statushouders. De behandeling van het voorstel is op donderdag 16 juni tijdens de vergadering van de Commissie Welzijn. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad tijdens de vergadering van donderdag 30 juni een definitief besluit neemt over het voorstel. Het complete raadsvoorstel is in te zien via de website van de gemeente.

Cookieinstellingen