Kantoorpersoneel Marente helpt een dag in de zorg

Op 12 mei, de Dag van de Verpleging, was het hoofdkantoor van zorgorganisatie Marente praktisch leeg. Van oudsher wordt het zorgpersoneel van Marente op deze dag in het zonnetje gezet.

Net als vorig jaar is dit bij Marente op een bijzondere wijze gedaan: al het kantoorpersoneel heeft vandaag in de zorg geholpen. Een dag geen voeten onder bureau, maar handen aan het bed!

Wandelen, fietsen en de tuin opknappen

Al het kantoorpersoneel – van beleidsmedewerkers, secretaresses, adviseurs, receptionisten tot en met het bestuur – was van de partij. De medewerkers ondersteunden de zorg bij allerlei werkzaamheden op alle locaties en in de thuiszorg van Marente. De ondersteuning werd gewaardeerd door zowel collega’s als cliënten. Het gebeurt niet elke dag dat er zo’n honderd extra collega’s in de zorg ingezet worden.

De werkzaamheden varieerden van het verzorgen van het ontbijt en lunch tot het opknappen van de tuin en het vullen van de bloembakken. Op veel locaties werden wandelingen met cliënten gemaakt of een ritje op de duofiets door de prachtige Bollenstreek.

Enthousiaste reacties

Naast gebak bij de koffie, konden alle medewerkers én cliënten op alle locaties tussen de middag genieten van een feestelijke lunch. Veel bewoners en collega’s in de zorg waardeerden de ‘extra handjes van kantoor’ en genoten ervan.

Collega’s van de afdeling Personeel & Opleiding hebben diverse werkzaamheden verricht in Jeroen, we zijn er heel blij mee! In de binnentuin zijn plantjes in bakken gezet en is onkruid verwijderd, er is een fietstoer gemaakt met bewoners op de duo- fiets en de nagels werden gelakt van bewoners. De bewoners genoten er net zo van als wij!” (Colette Zoutenbier, teamleider welzijn Noordwijk)

De actie vond plaats in de thuiszorg en alle woonlocaties van Marente: De Wilbert, Jeroen, Bernardus, Van Wijckerslooth, Rustenborch, Elisabeth Gasthuishof, Park Overbosch, Bolero, Gerto, Berkhout, Mariënhaven, Mariëngaerde en Huis op de Waard.

Reacties