16 mei 2016: Dag van het Kasteel

Foto: PR

Op 16 mei, tweede pinksterdag, openen maar liefst achttien landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland de poorten voor het publiek tijdens de landelijke Dag van het Kasteel.

In Warmond verwelkomen Vroenhof, Oud Teylingen en Huys te Warmont de bezoekers met een gevarieerd programma. Kortom: treed terug in de tijd en kom naar de Dag van het Kasteel.

Ontdek en beleef landgoedrijk Zuid-Holland

In het gebied tussen Hillegom en Den Haag liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen, die gezamenlijk een groen lint vormen in de drukke Randstad: de Landgoederenzone Zuid-Holland. De geschiedenis van deze ‘kastelen’ gaat vaak eeuwen terug. Het zijn dan ook waardevolle, boeiende en vooral mooie plekken, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Tijdens de Dag van het Kasteel krijg je de kans om verschillende landgoederen en buitenplaatsen te bezoeken die normaal voor het publiek gesloten zijn. Bovendien kun je er die dag van alles beleven.

Programma Warmond

Bij Huys te Warmont en Vroenhof zijn klassieke mini concerten te beluisteren. U kunt heerlijk wandelen door het bos of door de tuinen.

De kinderboerderij De Kloosterhof is geopend. Het Historisch genootschap Warmelda verzorgt vanaf de kinderboerderij drie historische rondwandelingen door Warmond om 10.30, 12.30 en 14.30 uur. Als u mee wilt wandelen, stuurt u dan vooraf een email aan [email protected] met vermelding van uw naam, aantal personen en gewenste tijdstip.

dag van het kasteel Vroenhof

Programma Ruïne van Teylingen

Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er bij Ruïne Kasteel Teylingen de volgende activiteiten: rondleidingen, handboogschieten, ontmoet middeleeuwse figuren, muziek en catering.

Andere deelnemende locaties

Bezoek die dag ook de andere locaties. Dit zijn: Kasteel Duivenvoorde, Huize De Paauw, Kasteel Keukenhof, Huygens Hofwijck, ’t Huys Dever, Landgoed Beresteijn, Kasteel Oud-Poelgeest, Buitenplaats Berbice, Landgoed Huis te Werve, Buitenplaats Ockenburgh, Vroenhof, Buitengoed Dorrepaal, Kasteel Oud Wassenaar, ’t Hof van Hillegom en Stalhuis Klein Leeuwenhorst.

Meer informatie

De Dag van het Kasteel is een overwegend gratis evenement, voor sommige activiteiten of locaties wordt een kleine bijdrage gevraagd. Een overzicht van het volledige programma, de adresgegevens en de (eventuele) entree van alle locaties vindt u op www.dagvanhetkasteel-zh.nl.

unnamed

De Dag van het Kasteel Zuid-Holland wordt georganiseerd door het Erfgoedhuis Zuid-Holland, namens de erfgoedtafel Landgoederenzone en met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds1818, de Provincie Zuid-Holland en vele vrijwilligers. De Dag van het Kasteel is een initiatief van NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats.

Reacties

Cookieinstellingen