Sassemse horlogemerk bestaat 1 jaar

Johnny (links) en Robert (rechts) Spies
Foto: Lisa de Blok

De Sassenheimse broers Johnny (23) & Robert (20) Spies vieren 15 mei de eerste verjaardag van hun horlogemerk 1915 watches. Een idee wat aan de keukentafel ontstond is in een jaar tijd uitgegroeid is tot een horlogemerk met wereldwijde bekendheid.

In maart 2015 kwam het eerste idee op bij Robert Spies. Na de aanschaf van een houten zonnebril begon bij hem de zoektocht naar meer mogelijkheden met hout. Al snel liep hij tegen houten horloges aan. Samen met zijn broer Johnny Spies kwam hij tot de conclusie dat de bestaande houten horloges veelal erg duur en behoorlijk saai waren. Op dat moment maakte Johnny het eerste ontwerp met een fel gekleurde wijzerplaat.

Op 15 mei 2015 zaten de broers bij de Kamer van Koophandel voor de registratie van hun bedrijf. De eerste collectie was op dat moment al in productie. De collectie van licht hout met felgekleurde wijzerplaten bleek een schot in de roos. Binnen de kortste keren liep bijna heel Sassem met de klokjes van de jonge ondernemers.

En ook de pers merkte de jongens op. In de maanden die volgde kwamen ze op iedere nieuwssite voorbij en stond er geregeld een stuk in een krant. Nu een jaar later kijken de broers trots terug op hun eerste jaar.

Natuurlijk waren er tegenslagen. Zo zat de productie van de najaarscollectie tegen waardoor deze later dan gepland op de markt kwam. En waren er wel eens problemen met de verzendpartner. Maar natuurlijk wegen de hoogte punten zwaarder dan de tegenslagen.

Af en toe is het nog steeds niet te bevatten hoe hard het gegaan is” vertelt Robert.

De jongens hebben geregeld elkaar aan gekeken met de blik, wat overkomt ons nu weer. Zo kwamen er opeens ook bestellingen uit landen als Amerika, Nieuw-Zeeland, Australiƫ en Scandinaviƫ.

Dat we iets hebben kunnen maken wat mensen mooi vinden en wat ze met trots dragen. En wat iemand aan de andere kant van de wereld wil hebben. Daar ben ik het meest trots op.” (Johnny)

IMG_6421Maar nu het eerste jaar voorbij gevlogen is kijken de broers alweer verder. Eind mei zal de nieuwe zomer collectie verschijnen. De jongens hebben voor deze collectie gekozen voor walnoothout wat op een prettige en sterkere manier de look van steigerhout heeft. Dit hebben de jongens gecombineerd met wijzerplaten in geel, oranje en groen. Maar voor de echte stoere horlogedragers hebben de jongens iets bijzonders gemaakt. Ze hebben de wijzerplaten niet geverfd, maar beplakt. En wel met de stoere Denim stof.

Het pareltje van deze zomer” grapt Robert.

Reacties

Cookieinstellingen