Wordt de Voorhoutse Nadège Miss Zuid-Holland?

Foto: Lisa de Blok

Het is een spannende periode voor de negentien jarige Nadège le Floc’h uit Voorhout. Ze doet mee aan de verkiezing ‘Miss Beauty of Zuid Holland’ en heeft de finale weten te bereiken.

Miss Beauty of Zuid Holland

Toen Nadège vijf jaar geleden met haar moeder een miss verkiezing bezocht, wist ze het direct; Dat wil ik ook! Enige tijd geleden zag ze de oproep voor Miss Beauty of Zuid Holland en tot haar grote vreugde was er bij deze selectie geen minimale lengte vereist. Net als voor het modellenwerk dat ze graag zou willen doen, was dat met haar 1.63 meter tot nu toe altijd een probleem geweest. Uit 300 inschrijvingen en vervolgens een casting van 100 deelneemsters, werd zij gekozen als een van de zeventien finalisten.

Voorbereiding

Er kwam een hoop meer bij kijken dan ze in eerste instantie had gedacht. Gelukkig heeft ze inmiddels al verschillende sponsoren gevonden die haar kleding, visagie, nagels en andere benodigdheden sponsoren. Het enige wat ze nu nog zoekt, is een paar mooie schoenen om op te schitteren op de catwalk straks tijdens de finale op 9 april. Ze heeft zich de afgelopen maand al wat kunnen voorbereiden tijdens een catwalk training, een bootcamp en een foto shoot samen met de andere finalisten.

Miss Beauty of Zuid Holland

Tijdens de activiteiten is de sfeer onderling erg goed, vertelt ze. De meiden zijn inmiddels allemaal vriendinnen geworden en iedereen gunt het elkaar ook om te winnen. Als ze wint, hoopt ze dat dit een mooie springplank kan zijn om als model aan de slag te kunnen. Daarnaast heeft ze zich net aangemeld voor de opleiding voeding en diëtiek. Ze wil hiermee kinderen met obesitas helpen en voorlichting gaan geven om dit te voorkomen.

Eet gezond en een koekje op zijn tijd moet kunnen!” (Nadège)

Finale

De finale bestaat uit de volgende vijf onderdelen:

  1. een openingsdans in glitter outfit,
  2. een korte pitch,
  3. een bikini ronde op de catwalk
  4. een gala ronde op de catwalk
  5. als laatste krijgen ze allemaal een vraag voorgeschoteld.

50% van de punten wordt bepaald door de jury tijdens de finale, 30% kunnen ze vooraf al scoren door mee te doen en op tijd te komen bij de wekelijkse activiteiten en de laatste 20% van het totaal wordt bepaald door publieksstemmen. Op deze website is meer informatie te vinden over de verkiezing.

Stemmen op Nadège kan! Sms ‘Poll Zuidholland Nadege’ naar het nummer 3010.

Als ze deze finale wint, gaat ze door naar de finale waarin de winnaressen uit twaalf provincies strijden om de titel ‘Miss Beauty of the Netherlands’. Ook is er een jaar lang begeleiding voor de Miss Beauty of Zuid Holland. In dat jaar worden lintjes geknipt, foto shoots gedaan en premières bijgewoond. Het is dus nog even spannend, maar op 9 april weten we of onze Voorhoutse Nadège zichzelf Miss Beauty of Zuid Holland mag gaan noemen.

Cookieinstellingen