Fotospeurtocht brengt Scouting naar Bernardus

Foto: Marente

Na een fietstocht door weer en wind is scoutinggroep Van Woesik uit Wassenaar zaterdag 16 januari neergestreken in verpleeghuis Bernardus in Sassenheim.

in de afdelingskeukenDe groep van 26 verkenners plus hun begeleiders kwam naar Bernardus om met en voor de bewoners te koken en daarmee hun kookinsigne te halen. In kleine groepjes gingen de verkenners naar de afdelingen waar zij een oud Hollandse maaltijd van stamppot rauwe andijvie met spekjes en gehaktballetjes gingen bereiden.

Al snel waren zij druk aan het werk; aardappelen schillen, uien snijden en balletjes gehakt draaien. Om 5 uur konden de bewoners genieten van deze heerlijke maaltijd. De verkenners aten zelf in een andere ruimte, waar het al snel een gezellige boel werd.

Daarna hebben de verkenners boven een knapperend kampvuur marshmallows geroosterd om deze met een warm glaasje gluhwein aan de bewoners te serveren. Al met al een bijzonder leuke ontmoeting tussen jong en oud, waarmee alle deelnemers een leuke middag en avond hadden. Na afloop gingen de verkenners op de fiets naar Noordwijk om daar de nacht door te brengen.39ae7781-5461-484d-9ef4-27a639515394

Reacties

Cookieinstellingen