Rijnlands Lyceum Sassenheim Excellente School

Foto: Gemeente Teylingen

Met gepaste trots overhandigde wethouder Kees van Velzen op maandag 18 januari om 14.00 uur een taart aan Annechien Verkade (rector van Rijnlands Lyceum Sassenheim).

Hiermee feliciteerde hij haar en alle medewerkers met het behalen van het predicaat Excellente School 2015 – 2017 voor alle opleidingen van de school: mavo, havo en vwo.

Aanmelding

Begin vorig jaar heeft het Rijnlands Lyceum Sassenheim besloten om zich aan te melden voor het predicaat Excellente school, omdat zij vinden dat deze school aan alle richtlijnen voldoet die dit predicaat voorschrijft. Het is de eerste keer dat deze locatie hieraan meedoet.

Annechien Verkade vertelt dat zij vanmorgen erg verrast was toen er om 09.00 uur drie mysterieuze cadeaudozen werden bezorgd. Hierin zaten voor alle drie de opleidingen een bordje, een vlag, informatie over het predicaat en het juryrapport voor Excellente School. Om 10.00 uur kwam de heer Maarten Knoester (bestuurder van de Stichting Rijnlands Lyceum) langs om de leraren en medewerkers te feliciteren. Op woensdag 20 januari is er nog een feestelijke activiteit met de leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim.

Excellente scholen

In totaal hebben vier scholen uit de regio in het voortgezet onderwijs het predicaat Excellente School 2015 – 2017 gekregen.

  • Rijnlands Lyceum Sassenheim voor de opleidingen: mavo, havo en vwo,
  • Rijnlands Lyceum Wassenaar voor de opleidingen: havo en vwo,
  • Stedelijk Gymnasium uit Leiden voor de opleiding vwo en
  • Limes praktijk onderwijs uit Katwijk.

Het predicaat Excellente School is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is drie jaar geldig.

 

Cookieinstellingen