Nagelbrug en verbreding van de N444

Op 25 juni 2015 heeft de gemeenteraad van Teylingen het bestemmingsplan Nagelbrug en de verbreding van de N444 vastgesteld. De vaststelling van het bestemmingsplan maakt de aanleg van een turborotonde bij de Nagelbrug en een verbreding van de provinciale weg tussen de Nagelbrug en het Postviaduct mogelijk.

Verbetering verkeersveiligheid en doorstroming

Een ongelijkvloerse fietskruising is onderdeel van de turborotonde. Deze maatregel en de verbreding van de rijstroken tussen de rotonde en de A44 maken de weg veiliger, vooral voor fietsers. De rotonde kan op deze plek meer verkeer afwikkelen dan verkeerslichten. Nog een voordeel is dat de maximum snelheid buiten de bebouwde kom kan worden verhoogd naar 80 km per uur, wat de doorstroming verbetert.

Wethouder Bas Brekelmans is tevreden over de veranderingen: “Teylingen en Noordwijk hebben al langer te maken met filevorming, maar met deze aanpassingen komt daaraan gelukkig een einde.”

Uitvoering project

Tegen het bestemmingsplan kan nog beroep worden aangetekend. Hierover volgt nog een aparte publicatie in De Teylinger en op de website van de gemeente. Als er geen beroep wordt aangetekend, is het bestemmingsplan 12 weken na vaststelling hiervan onherroepelijk. Daarna kan de provincie in het najaar starten met de voorbereidende werkzaamheden. Wanneer de provincie alle noodzakelijke gronden heeft aangekocht, kan worden gestart met de daadwerkelijke uitvoering van het project.

Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden

De bouwtijd van de rotonde bedraagt naar verwachting ongeveer 1,5 jaar. Tijdens de werkzaamheden is de bereikbaarheid van de huisartsenpost gegarandeerd. De provincie heeft aangegeven de overlast zoveel mogelijk te willen beperken. Het minimaliseren van de hinder is meegegeven in de opdracht aan de aannemer.

Voor meer informatie over de N444, zie de website van de provincie Zuid-Holland.

Cookieinstellingen