Nieuw evenement, het Kaags Kadefeest op Kaageiland

Foto: PR

Voor de eerste keer wordt op 1, 2 en 3 september 2023 het Kaags Kadefeest gehouden. De kade en het water voor jachtbouwer Feadship/Royal Van Lent worden deze dagen gebruikt als het toneel van een Foodmarket, een muziekpodium en nog vele andere (watersport)activiteiten.

Drie dagen lang kun je genieten van een foodmarket. Deze zal worden vertegenwoordigd door de lokale horeca-ondernemers; Brasserie Milo, Quattro, Brasserie Matt’s, Restaurant Tante Kee en Restaurant Tussen Kaag & Braassem. Het muzikale gedeelte zal dagelijks uit een gevarieerde samenstelling bestaan. Wel kunnen wij al prijsgeven dat op vrijdagavond onder andere de fantastische coverband Balderdash zal optreden.

Deze 3 dagen zullen ook DJ’s Jeffrey en Radikal Roy van zich laten horen. Waarschijnlijk herken je deze namen nog wel van het Kaags Muziekfeest. Ook is er natuurlijk gedacht aan muziek voor de kinderen en de lokale muzikanten, zoals de Big Band Bollenstreek zullen niet ontbreken. Zaterdagavond staat ingepland als DE feestavond dus reken maar dat er gedanst en gefeest kan worden samen met de te gekke, 9-koppige band Impakt.

Op het water

Tijdens deze dagen speelt er zich ook van alles af op het water. Vanaf vrijdagmiddag is de Feadship Heritage vloot te bewonderen die speciaal voor dit evenement aanmeert aan de kade. Boesch Riva Nederland zal ook aanwezig zijn met tientallen boten en zeker niet te vergeten het historisch monument van Kaageiland, de botter BU112 van Watersport Academy de Kaag.

De Watersport Academy zal op zaterdag en zondag ook de nodige watersport activiteiten organiseren, zoals waterskiën, optimist zeilen, een rondvaart met de botter etc. Ook wordt er een sloepen puzzeltocht georganiseerd waar je je voor aan kunt melden. Kortom er zal van alles te doen zijn op en rond het water, voor jong en oud.

Het Kaags Kadefeest

Het Kaags Kadefeest opent vrijdagmiddag 1 september om 16.00 uur. Naast live-muziek staat deze vrijdag in het teken van Food & Drinks en mooie boten. Voor vrijdag 1 september en zaterdag 2 september zijn de toegangskaarten beschikbaar vanaf € 13,50, kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Een pass-partout is verkrijgbaar vanaf € 23,50. Losse kaarten aan de deur kosten € 15,- en een pass-partout €27,50. Zondag 3 september is de entree GRATIS. Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.kaagskadefeest.nl

Obstacle run over Kaageiland.

Zondag 3 september begint sportief met een Obstacle run over Kaageiland. Deze run wordt mogelijk gemaakt door Viev1 bootcamp & personal training. Er is een parcours over het eiland uitgezet van 5 km (Familyrun) en 8 kilometer met minstens 25 unieke obstakels. Veel leuke en spectaculaire uitdagingen, zoals een megalang supboard (water)zebrapad een surfplankpeddelchallenge, een monkeybar en nog veel meer. Iedereen kan meedoen, jong en oud. Je kunt je startbewijs bestellen via www.obstaclerunkaageiland.nl

Op de website www.kaagskadefeest.nl is het hele programma te vinden alsmede alle praktische informatie die van toepassing is. Natuurlijk worden op hun Facebookpagina en Instagram steeds de laatste nieuwtjes geplaatst.

Cookieinstellingen