Crescendo Sassenheim straks dakloos

Foto: PR

Na bijna 100 jaar een zeer prettig onderkomen te hebben gehad in de Julianakerk aan de Julianalaan in Sassenheim lijkt het doek voor Christelijke Harmonievereniging Crescendo te vallen. Door de aanstaande verhuizing van de Protestantste Gemeente Sassenheim (PGS) naar het nieuwe Kerkelijk Centrum bij de Dorpskerk, dreigt er voor Crescendo vanaf 1 januari 2024 een daklozenbestaan.

Zonder onderkomen staat zelfs het voortbestaan van deze bijna 120 jarige vereniging onder druk. Een vereniging die altijd klaarstond voor deze kerkgemeenschap en zelfs in de jaren vijftig gedurende ruim een half jaar tweemaal per zondag muzikale medewerking verleende toen het orgel gereviseerd werd. “Het doet pijn,” laat de vereniging weten.

Andere huisvesting

Al ruim een jaar wordt er achter de schermen ook gezocht naar alternatieve huisvesting voor Crescendo. Tot op heden zonder succes. Tal van opties zijn bekeken, vele gesprekken met de gemeente Teylingen en diverse bedrijven en instanties zijn gevoerd, maar nog altijd dreigt Crescendo begin volgend jaar in de kou te staan. Steeds was er nog de hoop dat Crescendo ook in de toekomst bij de Protestantse Gemeente Sassenheim terecht zou kunnen, zodat de zo geliefde en gewaardeerde plek voor Crescendo gewaarborgd kon blijven. Afgelopen dinsdagavond viel ook wat die laatste optie betreft het doek.

Bestuurders Frank Brouwer en Jan de Laat, respectievelijk voorzitter en secretaris van Crescendo, zeggen teleurgesteld te zijn dat er ondanks alle inspanningen nog altijd geen nieuwe huisvesting voor Crescendo is. De aankomende zomerperiode zal hierdoor allesbehalve ontspannen verlopen. De bestuurders van deze bruisende muziekvereniging wacht een hete zomer. Want nu er geen plaats lijkt te zijn in de vertrouwde herberg, moet er verder gezocht worden naar ruimte voor de muzieklessen en repetitieruimte voor de drie orkesten op de dinsdag, donderdag en zaterdag.

Brouwer: “Ik weiger te geloven dat er werkelijk geen plaats zal zijn voor onze mooie vereniging met drie prachtige orkesten, meer dan 100 leden en zo’n vijftig leerlingen. We voorzien binnen Teylingen in een grote behoefte om muziekonderwijs aan te bieden.”

De Laat: “Het zou de gemeente Teylingen sieren om Crescendo te hulp te schieten nu vooralsnog alle bewandelde paden doodlopen. Er staan genoeg ruimtes leeg die gebruikt zouden kunnen worden. Sport is, wanneer het gaat om zowel financiële ondersteuning als om de prachtige locaties, een speerpunt van de gemeente Teylingen. Het wordt hoog tijd dat de gemeente de cultuursector een duwtje in de rug geeft. Iets wat in omliggende gemeentes al jaren gebeurt. In tijden van nood zou de gemeente ook de cultuursector de helpende hand moeten bieden.”

Brouwer: “We hebben altijd het vertrouwen gehad dat er mogelijkheden zouden kunnen zijn om mee te verhuizen naar de prachtige nieuwe locatie van de PGS. Nu dit niet zo blijkt te zijn wordt de situatie wel heel precair.”

Crescendo doet een dringend beroep op beheerders van locaties die nog niet benaderd zijn om te onderzoeken of er ’s avonds ruimte en gelegenheid is voor een muzikale invulling van hun beschikbare ruimte. Zij worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met Frank Brouwer via [email protected] of Jan de Laat via [email protected]

Cookieinstellingen