Samenwerking voor ruïne van Teylingen en schuur Westerbeek

Foto: Gemeente Teylingen

De gemeente Teylingen en de Stichting Monumentenbezit gaan samenwerken met ‘Team Ruïne Complex’ om de ruïne van Teylingen, de bollenschuur van Westerbeek en de omliggende ruimte op te knappen. Het doel is om er een mooie, toegankelijke en recreatieve plek van te maken, met oog voor de rijke geschiedenis ervan.

Partner

Team Ruïne Complex is gekozen als partner voor dit project. Dit team bestaat uit architectenbureau Van Manen uit Noordwijk aan Zee, ontwikkelaar Citystone Group en landschapsarchitect Baljon uit Amsterdam. Zij hebben veel kennis en ervaring om het gebied mooi te maken en rekening te houden met de geschiedenis.

Ideeën delen

Om te kijken wat er allemaal mogelijk is, gaan de gemeente Teylingen, de Stichting Monumentenbezit en Team Ruïne Complex onderzoek doen naar de haalbaarheid. Ze willen weten welke plannen uitvoerbaar zijn, zowel op korte termijn als in de toekomst. Hierbij betrekken ze ook de inwoners van Teylingen, zodat zij hun ideeën kunnen delen.

Uniek erfgoed

Het gebied heeft veel historie. De oude ruïne, vroeger bekend als Slot Teylingen, is een rijksmonument. Ook de oude Westerbeek bollenschuur is een karakteristiek pand. De gemeente Teylingen en de Stichting Monumentenbezit willen dit unieke erfgoed laten zien aan iedereen die in Teylingen woont of op bezoek komt.

Vervolg

Tijdens het onderzoek zal duidelijk worden hoe het gebied eruit gaat zien en hoe inwoners er gebruik van kunnen maken, of van kunnen genieten. De gemeente en Monumentenbezit vinden het belangrijk dat de inwoners van Teylingen betrokken worden bij dit proces. Na het onderzoek gaan ze verder met het maken van concretere plannen en het uitvoeren ervan.

 

Cookieinstellingen