Feestelijke heropening speeltuingebouw Bijdorp

Foto: Speeltuin Bijdorp

Op woensdag 14 juni was het eindelijk zover. Na weken van hard werken door de vrijwilligers en de aannemer kon het gerenoveerde speeltuingebouw van speeltuinvereniging Bijdorp aan de Krelagehove in Sassenheim eindelijk weer in gebruik worden genomen.

Die renovatie was hard nodig; de vloer was in slechte staat, de keukens moesten vervangen worden en het bestuur stond voor de lastige keuze. Het gebouw uit 2005 in zijn geheel vervangen door een kleiner gebouw met alleen een gastouderkeuken en toiletten, of proberen het gebouw voor de komende jaren te behouden en te renoveren. Uiteindelijk is voor de laatste optie gekozen. Dankzij het Oranjefonds en Fonds 1818 is de renovatie ook financieel mogelijk gemaakt.

Het gebouw dient niet alleen voor het organiseren van activiteiten voor de speeltuinvereniging en voor het vieren van kinderfeestjes, maar biedt bijvoorbeeld ook Welzijn Teylingen de mogelijkheid om een buurtkamer in dit gedeelte van Sassenheim te organiseren. Door de verbouwingswerkzaamheden moesten de openingstijden van de speeltuin tijdelijk worden aangepast en konden de buurtbewoners een paar weken niet naar het “buurtbakkie” op woensdagochtend.

In het bijzijn van wethouder Reny Wietsma, de cliënten en begeleiders van “in de buurt” van ‘t Raamwerk, Welzijn Teylingen en een aantal vrijwilligers mochten bezoekers van de buurtkamer het officiële gedeelte voor hun rekening nemen en dat deden ze met veel plezier!
Mede dankzij donaties en sponsoring door verschillende bedrijven en instanties mag het resultaat er zijn!

Cookieinstellingen