RLS beste debatteam van Nederland, winnaar ‘Op weg naar het Lagerhuis’

Foto: PR

Het RLS-debatteam van Rijnlands Lyceum Sassenheim is de winnaar van de debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ waaraan landelijk meer dan 200 scholen hebben deelgenomen.

“We zijn enorm trots op ons team”, zeggen begeleidende docenten De Kruif, De Poorter en Van Welzenis. “Het was erg spannend, na de voorrondes deden we mee aan finale op 30 maart en we wonnen! Wat ons volgens de jury onderscheidde van de andere teams was dat elke leerling in ons team iets unieks toevoegde aan het debat: de humor van Kay, de passie van Ace, het scherpzinnige reactievermogen van Lucas, de overtuigingskracht van Carlijn, en ga zo maar door! En toch stonden we er als één team.”

“Een team dat niet alleen keihard werkt maar vooral ook heel veel lol heeft met elkaar heeft. En dat straalde er vanaf. Op 6 mei mogen we onze beker officieel in ontvangst nemen voor televisiekijkend Nederland. Maar eerst is er vandaag op school voor ons taart!”, besluiten de begeleiders.

Het werd een finale tegen een andere school uit Zuid-Holland die nog overbleef. De stellingen waren ‘De monarchie moet afgeschaft worden’, ‘De woke-beweging is een verrijking voor de Nederlandse samenleving’ en ‘Jongeren moeten voorrang krijgen op de sociale woningmarkt’.

Cookieinstellingen