SOS zoekt foto’s van Sikkens Lakfabrieken

Foto: PR

Stichting Oud Sassenheim is een expositie aan het inrichten over Sikkens’ Lakfabrieken. Deze fabriek is in 1939 overgekomen van Groningen naar Sassenheim.

De fabriek is een belangrijke werkgever geworden voor Sassenheim en omgeving. Tegenwoordig maakt de fabriek deel uit van AkzoNobel. Voor de expositie heeft de SOS van AkzoNobel reeds veel expostiemateriaal te leen gekregen dat voorheen te bezichtigen was in het voormalige Sikkens Experience Center aan de Wilhelminalaan. Dit centrum is al enige tijd gesloten.

De SOS zou graag meer interieurfoto’s tentoon willen stellen. Dus van fabriekshallen, loodsen, opslag, laboratorium en kantoor. Ook foto’s gemaakt tijdens personeelsuitjes zijn zeer welkom, liefst met namen. Oud-medewerkers van Sikkens zullen vast nog wel bruikbaar materiaal voor de expositie hebben. De SOS hoopt voor de zomer de expositie te openen.

Materiaal voor de expositie kan aangemeld worden via e-mailadres [email protected] of via telefoonnummer 0252-23 06 65 (Piet Langeveld).

 

Reacties

Cookieinstellingen