Tijdelijke terrassen in Teylingen ook in 2021 mogelijk

Foto: pixabay

Het gemeentebestuur van Teylingen wil ook dit jaar de mogelijkheid geven om de terrassen van horecagelegenheden tijdelijk te verruimen.

Als de Rijksoverheid besluit dat de horeca weer open mag, is het de verwachting dat de regel om 1,5 meter afstand te houden nog nageleefd moet worden. Grotere terrassen maken het mogelijk om dan toch voldoende gasten te ontvangen. Er worden wel voorwaarden gesteld en het belang van omwonenden wordt meegewogen.

De coronapandemie vraagt veel van ondernemers en inwoners. Vanwege landelijke maatregelen moesten ook horecaondernemers in Teylingen hun deuren sinds 14 oktober van vorig jaar gesloten houden. De bedrijfsvoering van de bedrijven staat dan ook onder grote druk. Als er weer ruimte komt wil het gemeentebestuur de horeca weer tegemoetkomen met grote terrassen.

De regeling geldt voor horecaondernemers die al dan niet al over een terras beschikken, maar ook voor andere ondernemers zoals sportverenigingen en culturele instellingen. De tijdelijke terrassen moeten vanzelfsprekend voldoen aan diverse veiligheidseisen. De verruimde terrassen moeten overigens wel binnen (toekomstige) landelijke COVID 19-maatregelen passen.

De tijdelijke beleidsregel en conceptverordening worden op 3 februari ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen tot en met 18 februari een inspraakreactie indienen. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

Cookieinstellingen