Warmondse platbodem Hylke Tromp is officieel ‘Varend Erfgoed’

Foto: Stichting traditionele Zeilvaart Warmond

De Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond laat trots en verheugd weten dat de ongeveer 100 jaar oude platbodem (type Kagenaar) “Hylke Tromp” nu officieel is geregistreerd in het Register Varend Erfgoed Nederland.

De Hylke is prachtig gerestaureerd en vaart al jaren rond op de Kagerplassen. Ze ook doet jaarlijks mee aan zeilwedstrijden met andere traditionele zeilschepen. Tijdens de Westlander Zeildagen, Gouden Gaffelwedstrijden en Turfrace valt de Hylke regelmatig in de prijzen en was in 2019 zelfs overall winnaar!

De Hylke is er ook voor U !

Dit is ons motto. Er is een wedstrijdgroep die heel succesvol is en er is een grote groep vrijwilligers die de boot gebruikt voor recreatiesport en natuurtochten voor het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn. Voorts is de Hylke kosteloos of tegen een zeer bescheiden vergoeding beschikbaar voor goede doelen. Aanmelden van nieuwe goede doelen kan via het e-mailadres [email protected]

Lekker Zeilen Met De Hylke

Dit jaar kunnen nog méér mensen met de Hylke varen! De vrijwillige bemanning organiseert komend zeilseizoen een aantal actieve zeiltochten voor iedereen die eens wil ervaren hoe dit schip zeilt! Deze tochten worden ’s avonds en in het weekend georganiseerd en duren telkens zo’n 2,5 uur. Dit zijn geen luie rondvaarten, integendeel! Van de gasten wordt actief meezeilen verwacht! Dus assistentie bij het hijsen en strijken van de zeilen, bij het bedienen van de zwaarden en bij het sturen.

Wil jij een avondje of middagje heerlijk uitwaaien op de Kagerplassen? Dat kan! De vaarkalender is in verband met de coronaperikelen nog niet bekend, maar wie een e-mail stuurt aan [email protected] krijgt de vaarkalender toegestuurd zodra deze is vastgesteld.

De Hylke is bijna 14 meter lang; in verband met verzekering kunnen er naast de bemanning maximaal 12 gasten mee. Als het in verband met Corona-voorschriften nodig of gewenst is, worden de tochten voorlopig met nog minder gasten gevaren. Van deelnemers wordt een bijdrage in de kosten voor onderhoud en verzekering gevraagd.

Meer informatie over de Hylke Tromp is te vinden op www.hylketromp.nl.

Reacties