Kloppend hart op diepste punt

Foto: Gemeente Teylingen

Donderdag 23 april zijn de leidingen voor de warmte- koudeopslag (WKO) voor de nieuwbouw van Het Kloppend hart in Warmond aangebracht. Voor deze leidingen is 110 meter de grond ingeboord. Hiermee is de bouw van het nieuwe multifunctioneel centrum op het diepste punt gekomen. De WKO installatie is één van de duurzame maatregelen die de gemeente Teylingen neemt bij de bouw van het Kloppend hart.

Het Kloppend Hart

De nieuwbouw voor de scholen en het huidige Trefpunt vormen straks samen het Kloppend hart van Warmond. Naast de drie Warmondse basisscholen, zullen hier ook de bibliotheek, kinderopvang, peuterspeelzaal en het verenigingsleven een plek krijgen. Dit centrum moet echt gaan leven. Een plek waar men graag en vanzelfsprekend heen gaat, omdat er van alles te doen is. Cursussen volgen, (culturele) activiteiten beoefenen, vergaderen of even langs gaan om een boek te lenen en een kop koffie te drinken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog op de politieke agenda in Teylingen, daarom passen we zo veel mogelijk duurzame maatregelen toe in nieuwe huisvesting. Naast de warmte- en koudeopslag krijgt het Kloppend hart zonnepanelen op het dak. Ook wordt er LED verlichting aangebracht met aanwezigheidsdetectie. Het binnenklimaat voldoet aan hoge normen van het Frisse Scholenconcept. In het Frisse Scholenconcept verbruiken scholen minder energie en wordt het binnenmilieu verbeterd (isoleren en ventileren).Ook krijgt de school een duurzame en groene uitstraling door de verduurzaamd houten buitengevel en het groene schoolplein.

Ik ben bijzonder trots dat we het 2e schoolgebouw realiseren met een WKO installatie. Het is een mooie en duurzame oplossing die uiteindelijk veel energie bespaart en goed is voor het milieu. Een voorbeeld voor alle nieuwbouw projecten, maar in de toekomst wellicht ook geschikt voor bestaande bouw”, laat wethouder Kees van Velzen weten.

Voortgang

De bouw van het Kloppend hart Warmond loopt volgens de planning, de verbouwing van het Trefpunt loopt inmiddels zelfs voor op schema. Naar verwachting kan de nieuwbouw in juli al worden opgeleverd. Daarna worden de wegen en het schoolplein aangelegd. In alle waarschijnlijkheid kunnen de leerlingen in de herfstvakantie dan verhuizen naar de nieuwe locatie.

Samenwerking

De realisatie van het Kloppend hart Warmond komt tot stand door intensieve en goede samenwerking met partners en de omgeving. Met medewerking van de directe omwonenden, de protestantse gemeente Warmond en Huis Oostergeest, wordt het hele omliggende gebied van een kwaliteitsimpuls voorzien en deels in oude stijl hersteld. Dankzij de input van de huurders van het Trefpunt kan het gebruik daarvan verbeterd worden, zodat het Trefpunt nog beter dienst zal doen als ontmoetingsplek voor de Warmondse gemeenschap, van jong tot oud.

Kleur- en maquettewedstrijd

De scholen doen mee met een kleur- en maquettewedstrijd die door de aannemer Van Deelen is uitgeschreven. De winnaars worden in mei bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de nieuwbouw. De bouw is dan zo ver gevorderd dat personeel en leerlingen van de scholen alvast een kijkje kunnen nemen.

Cookieinstellingen