Verlichte rit van het Bloemencorso

De opbouwdagen zitten erop en de Corsowagens zijn er klaar voor. Honderden vrijwilligers hebben zich de afgelopen tijd ingezet om het wereldberoemde Bloemencorso van de Bollenstreek dit jaar gewoon weer tot een groot succes te maken. Jaarlijks komen hier een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld op af .

Vrijdag was het dan zo ver, de wagens gingen op weg naar de opening van het Bloemencorso in Noordwijkerhout. ’s Middags waren de wagens daar te bezichtigen. Het officiële startsein werd gegeven door Rein Willems van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk en Joan Leemhuis-Stout van het nationaal comité 4 en 5 mei. Daarna trok de stoet door het donker door Noordwijkerhout met de verlichte optocht.

Obstakels op de weg

Ietsje later dan gepland kwamen de corsowagens en de andere versierde luxe voertuigen een voor een voorbij. Het werd ze niet makkelijk gemaakt, op verschillende plekken zorgden obstakels als paaltjes en verkeerd geparkeerde auto’s ervoor dat het onmogelijk was om met de grote wagens verder te gaan.

Bij de Schelft moest een noodstop worden gemaakt, geduldig werd er gewacht totdat de weg weer vrij was. Een sleepdienst kwam te hulp om de auto’s weg te slepen en het paaltje daar wordt maar niet meer over gepraat. Uiteindelijk kwam de stoet weer in beweging en kon de route worden vervolgd, het was het wachten zeker waard.

Cookieinstellingen