Heleen Hooij geïnstalleerd als wethouder voor Trilokaal

Foto: PR

Heleen Hooij is donderdagavond 12 maart geïnstalleerd als wethouder in Teylingen. Dat gebeurde tijdens de vergadering van de gemeenteraad, die zich positief uitsprak over de benoeming. Heleen is erg gemotiveerd om zich in te zetten voor de samenleving van Teylingen.

De nieuwe wethouder is verantwoordelijk voor onder meer duurzaamheid, afvalverwerking, de energietransitie en natuur. Prioriteit ligt de komende tijd bij duurzaamheid en groen. Heleen Hooij komt in het college namens Trilokaal. Ze volgt Rob ten Boden op, die eind vorig jaar zijn vertrek aankondigde.

De veelzijdige bestuurlijke ervaring van Heleen gaf voor Trilokaal de doorslag om haar als wethouderskandidaat voor te dragen. Van 2015 tot 2018 was ze wethouder in haar woonplaats Heemstede, waar ze in totaal veertien jaar raadslid is geweest. Daarvoor was zij secretaris bij de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers en bloemenveiling Royal FloraHolland.

De raad stemt ermee in dat Heleen in Heemstede blijft wonen, omdat haar benoeming halverwege de raadsperiode valt. Ze kondigde tijdens de vergadering aan dat ze hard aan het werk gaat om de dorpen en lopende dossiers goed te leren kennen. Ze verheugt zich op de samenwerking met raad, college, inwoners en ondernemers.

Reacties