Wie wint de Duurzaamheidsprijs?

Foto: Lisa de Blok

De samenwerkende gemeenten Hillegom, Katwijk, Noordwijk, Teylingen en Noordwijkerhout reiken op 10 oktober de Duurzaamheidsprijs uit aan het bedrijf met het leukste, mooiste, beste duurzame idee van 2018.

Duurzaamheidsprijs

Iedere ondernemer die een bewuste keuze heeft gemaakt voor een duurzame oplossing ergens in zijn bedrijfsproces, maakt kans op deze prijs. Bij de Voorronde in maart koos de jury vier ondernemers uit, die volgens hen duurzaam werken. Omdat ze innoveren op het gebied van gebruik van middelen, omdat ze goed omgaan met hun medewerkers of omdat ze nieuwe dingen mogelijk maken. Of alle drie tegelijk.

Vier kanshebbers

De Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek bestaat sinds 2009 en wordt dit jaar uitgereikt aan één van de volgende vier ondernemingen:

  • Coöperatie Bollenstreekhout,
  • Clusius Craft Distillers,
  • Kievit
  • Vd Slot Tulips.

Clusius Craft Distillers maakt wodka van biologisch geteelde bloembollen. Coöperatie Bollenstreekhout zorgt ervoor dat hout uit de regio nuttig gebruikt kan worden. Vd Slot Tulips innoveert continu in de wijze waarop het bloembollen teelt en Kievit brengt de teelt van biologische producten weer dicht bij huis.

Prijsuitreiking

Op woensdagavond 10 oktober – de avond van de Dag van de Duurzaamheid 2018 – vindt de uitreiking plaats in het Sikkens Experience Centre. De vier finalisten halen nog een keer alles uit de kast en de jury stelt haar laatste dringende vragen.

Het programma start om 19.30, inloop vanaf 19.00. Ondernemers en belangstellenden zijn van harte welkom. De winnaar zal om ongeveer 21.00 uur bekend worden gemaakt en zijn prijs uit handen krijgen van de wethouders Fles (Noordwijk), Hoekstra (Hillegom), Bilars (Noordwijkerhout), Ten Boden (Teylingen) en Knape (Katwijk).

Iedereen die bij de prijsuitreiking aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via deze link

Reacties