Albert Heijn en Sensoor leggen verbinding met buurtlunch

Foto: Albert Heijn Sassenheim

Rond de 35 bezoekers schoven donderdag vanaf 12.00 uur aan in de Albert Heijn in Sassenheim voor een gratis buurtlunch.

Een assortiment van verschillende soorten broodjes, warme croissantjes en rijkelijk beleg stonden klaar in de winkel voor de gasten. Sommigen schoven alleen aan voor een kopje koffie en een praatje, anderen genoten zichtbaar van de lekkere lunch. Maar het doel was duidelijk; verbinden en ontmoeten. De Albert Heijn keek niet op een kuipje, plakje of slokje meer of minder en de medewerkers verzorgden dan ook met alle liefde deze gratis lunch voor buurtbewoners.

Iedereen mocht plaatsnemen aan de eettafels. Zo ontstond er een mooie mix van mensen die elkaar al goed kennen, mensen die elkaar alleen van gezicht herinneren en volslagen onbekenden. De ongedwongen sfeer van de ontmoeting was duidelijk voelbaar en deelnemers aan deze lunch waren een mooie weerspiegeling van onze samenleving. Gesprekstof was er genoeg voorhanden, van luchtig met een lach tot serieus en diepgaand. Het doel om mensen met elkaar in contact te brengen stond voorop en was dan ook geslaagd.

Sensoor (www.sensoor.nl) is ‘de Landelijke Luisterlijn’ en biedt als anonieme telefonische hulpdienst al 60 jaar dag en nacht een luisterend oor voor iedereen. Ook zij merken dat er behoefte is aan ontmoeting binnen de samenleving, om onder andere de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan. Dat was dan ook de reden dat zij samen met Albert Heijn deze lunch organiseerden. Dat luisterend oor was er ook aan de lunchtafel.

“Uit de reacties van de deelnemers aan de buurtlunch, mag gezegd worden dat het een geslaagde lunch was. En wie weet, voor herhaling vatbaar?” (medewerkster Sensoor)

Reacties