VCS herpakt zich na dramatische seizoensstart

Foto: VCS

Het eerste herenteam van Volleybalclub Sassenheim begon als een van de favorieten aan de promotieklasse-competitie, na een zeer succesvolle voorbereiding. In de seizoensouverture ging het echter helemaal mis en werd er met 4-0 van angstgegner Zovoc verloren.

Op 27 september stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma tegen VV Utrecht, dat in de eerste wedstrijd met 3-1 van laagvlieger Gemini-Kangeroes had gewonnen.

Honger naar overwinning

Bij VCS ontbraken Olmer van Rijn (pols) en Ewout Bosman (knie) en met de uitgedunde selectie had coach Herman Versluis de boel op scherp gezet en de heren op hun inzet aangesproken. VCS H1 toonde “honger” naar de overwinning. Dit resulteerde in een 4-0 (25-16, 25-23, 25-21, 25-21) overwinning. Opvallend was het grillig spelverloop waarbij VCS steeds ruim afstand nam van VV Utrecht. Echter kwam door VV Utrecht steeds sterk druk, door met name goede servicedruk. De VCS-service boog op momenten, maar barstte uiteindelijk niet.

Investeren in kwaliteit

VCS investeerde deze zomer fors in de kwaliteit met de komst van Joost van Anrooij, die in deze wedstrijd liet zien waarom hij naar de Wasbeek is gekomen: “Je krijgt natuurlijk shirt #1 niet zomaar, dit brengt extra druk met zich mee. Ik ben blij dat ik heb kunnen laten zien dat shirt #1 terecht om mijn schouders zit.”

Ook de waarde van de jeugdopleiding van VCS kwam deze wedstrijd naar voren, met het basis debuut van Noah Enderlé. De middenman maakte een sterke indruk en kon terugkijken op een goede wedstrijd: “Ik ben gewoon blij en trots, dat ik deze kans krijg en dat dit team mij in staat stelt om dit niveau te halen.” Op vrijdag 12 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma voor VCS H1. De mannen uit Sassenheim spelen dan in de Korf tegen Delta.

Uitzege dames 1

VCS dames 1 kon deze week de tweede zege van het seizoen noteren. In Den Haag werd met 3-2 gewonnen van Kalinko. Na een moeizame eerste set herpakten de dames zich en haalden set twee en drie binnen. Het volgende bedrijf werd beslist in het voordeel van de thuisploeg, waarna VCS in de vijfde set met 15-9 orde op zaken stelde. Zij spelen hun volgende wedstrijd op donderdag 4 oktober, als in de Wasbeek het Goudse VollinGo op bezoek komt.

Reacties

Cookieinstellingen