Handhaving van het hondenbeleid

Foto: pixabay

Vrijdag start weer de jaarlijkse actie van de handhaving op het hondenbeleid. Tot en met 12 oktober ontvangen hondeneigenaren die zich aan de regels houden een sleutelhanger met plastic zakjes voor het opruimen van hondenpoep.

Inwoners die zich niet aan de opruim- en aanlijnplicht houden krijgen eerst een waarschuwing. Als daarna dezelfde overtreding wordt geconstateerd, wordt er direct bekeurd door de boa’s. Ook de buitendienstmedewerkers van de gemeente letten tijdens de actieweken extra op en delen sleutelhangers uit.

Extra aandacht voor het hondenbeleid

Met deze jaarlijkse actie wil de gemeente het hondenbeleid extra onder de aandacht brengen. In heel Teylingen geldt de plicht om hondenpoep op te ruimen. Ook moeten de honden op de meeste plaatsen aangelijnd zijn, met uitzondering van de losloopgebieden en het buitengebied. Tijdens deze twee weken handhaven de boa’s op de aanlijnplicht, de opruimplicht en de aanwezigheid van honden op voor honden verboden gebieden, zoals kinderspeelplaatsen.

Hondeneigenaren die zich aan de regels houden krijgen een sleutelhanger met een tasje, waarin een rolletje milieuvriendelijke plastic zakjes zit voor het opruimen van hondenpoep. Hondeneigenaren die zich niet aan de regels houden krijgen eerst een waarschuwing. Als dezelfde overtreding zich herhaalt, wordt er een proces verbaal opgemaakt.

Boetes

De boete voor het niet opruimen van hondenpoep is € 140,-. De boete voor het los laten lopen van een hond binnen de bebouwde kom bedraagt € 90,-. De boete voor honden die aanwezig zijn op plaatsen waar dit niet is toegestaan, bijvoorbeeld een kinderspeelplaats of het stiltegebied op Koudenhoorn bedraagt ook € 140,-.

Reacties