Sikkensfabriek ligt stil door stakingen

Foto: FNV

Sinds dinsdagochtend hebben zo’n 250 werknemers van AkzoNobel het werk neergelegd bij de Sikkensfabriek in Sassenheim, om deel te nemen aan een 48-uur durende estafettestaking.

Hoewel de fabriek gisteren nog wel heeft gedraaid, viel de productielijn afgelopen nacht volledig stil. Ook vandaag is het AkzoNobel niet gelukt om de productielijn op gang te houden. Er zal nog tot donderdagochtend 6.00 uur gestaakt worden in deze vestiging. De estafettestaking, die maandag begon in Wapenveld, zal vanaf dan verder worden opgepakt bij een andere vestiging van AkzoNobel.

Dinsdag was het flink druk op de parkeerplaats voor de deur van de Sassemse verffabriek. Veel stakende werknemers kwamen dan ook naar deze locatie om te strijden voor een goed CAO en een degelijk pensioen. Ze kregen steun van SP kamerlid Mahir Alkaya, die in zijn toespraak liet weten achter deze staking te staan. Ook de voorzitter van FNV, Han Busker, kwam persoonlijk langs voor een motiverend praatje.

Gepensioneerden

Opvallend aan deze staking is dat ook zo’n 40 inmiddels gepensioneerde oud werknemers langs kwamen om zich in de strijd te mengen. Ook zij zijn er immers de dupe van, dat hun pensioen al jaren niet meer is geïndexeerd. Tijdens een toespraak van de woordvoerder van VGAN, de belangenbehartiger voor pensioengerechtigden van AkzoNobel, werden naast de zorgen over het eigen pensioen, ook vooral hun pensioenzorgen benadrukt voor de toekomst van het huidige personeel.

Lees ook: Grote actiebereidheid onder werknemers AkzoNobel

Reacties