Teylingen doet mee aan Nationale Duurzame Huizen Route

Foto: Duurzame Huizen Route

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Op het onafhankelijke platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning.

Op zaterdag 3 en 10 november openen in het hele land bewoners hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeente Teylingen doet mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan om hun woning open te stellen.

Duurzame Huizen Route

Gemeente Teylingen ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. Wethouder Rob ten Boden: “Eén van de grootste uitdagingen onder handbereik van onze inwoners is om de eigen woningen duurzaam te maken. Goede voorbeelden geven inspiratie, en als mensen elkaar willen helpen met de puzzels en de keuzes, worden er ook betere resultaten bereikt.”

“Ik hoop dan ook dat veel vooruitstrevende Teylingers hun huizen willen openstellen om te laten zien dat duurzaamheid en wooncomfort heel goed samen gaan, en dat heel veel bezoekers zich willen laten inspireren om zelf aan de gang te gaan.” (Wethouder Rob ten Boden)

Zeker op straat- of wijkniveau kunnen groepen inwoners samen aan de gang en kan de gemeente dat faciliteren. Duurzaamheid is niet alleen goed, maar ook goed te doen! Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. “Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,” reageert een enthousiaste bezoeker.

Mee doen?

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Teylingen. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl.

Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 3 en 10 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg. In het najaar is er voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest duurzame huis van Nederland 2018’.

'

Reacties

article
12239
Teylingen doet mee aan Nationale Duurzame Huizen Route
Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar
https://teylingen.nieuws.nl/nieuws/12239/teylingen-doet-mee-aan-nationale-duurzame-huizen-route/
2018-08-29T14:27:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2018/08/29142548/2018-ndhr-01-e1535545594445.png
Duurzaam, Nieuws