De scholen zijn weer begonnen!

Foto: Lisa de Blok

De zomervakantie zit er op en voor veel kinderen is het nieuwe schooljaar deze week weer van start gegaan. Op de Andreasschool in Voorhout gaf wethouder Bas Brekelmans daarom de aftrap van de landelijke campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Na een praatje van de wethouder werd het nieuwe schooljaar ingeluid met heel veel bellen! Alle schoolkinderen deden samen op het schoolplein hun best om samen zoveel mogelijk bellen de lucht in te blazen.

Veiligheid in het verkeer

Onze kinderen en jongeren gaan na een lange vakantie weer massaal de weg op en nemen deel aan het verkeer. De drukte in de spits zal daardoor ook weer flink toenemen met veel jonge fietsertjes. Vooral in de drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan de schoolgaande kinderen. Daarom voeren de gemeente Teylingen, de regio Holland Rijnland en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen al jaren de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Scholen zijn weer begonnen

‘De scholen zijn weer begonnen’ is in 1988 gestart om automobilisten aan te moedigen rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan. Iedereen heeft de grote spandoeken die jaarlijks boven de wegen worden opgehangen weleens gezien. Dit jaar zal er in Teylingen extra aandacht aan de campagne worden besteed.

 

Cookieinstellingen