Nationale Archeologiedagen; sporen uit Warmondse verleden

Foto: Warmelda

Tussen 13 en 15 oktober 2017 vindt de derde editie plaats van de Nationale Archeologiedagen. Dit jaarlijks evenement, bedoeld om overal in het land een groot publiek met archeologie kennis te laten maken, vindt dit jaar ook in Warmond plaats!

Nationale Archeologiedagen

In Grand-café De Oude School, op het pleintje bij de Pomp, verzorgt het Historisch Genootschap Warmelda op 14 en 15 oktober de tentoonstelling ‘Warmond onder de grond’. Alles wat de archeologie ons de afgelopen decennia over de geschiedenis van Warmond heeft geleerd, wordt daarbij gepresenteerd.

Over de prehistorische nederzetting achter Mariënhaven, een mysterieus potje uit de Zwanburgerpolder, de twee kloosters, de zes Warmondse burchten. Kortom; een terugblik op 4500 jaar spannende geschiedenis en de sporen daarvan in de grond.

Workshop oude scherven herkennen

Op dezelfde locatie zal Erfgoed Leiden en Omstreken op zondagmiddag 15 oktober om 14.00 uur een workshop verzorgen over oude scherven. Bij elke archeologische opgraving worden ze gevonden: scherven van potten, borden en bekers. Maar hoe weet men nu of een scherf 100 jaar of 2000 jaar oud is? Wat is het verschil tussen een bloempot en een Romeinse beker? Hoe ziet men of een scherf uit de middeleeuwen komt of niet? Dat leert je bij deze workshop!

Belangstellenden kunnen zich voor de workshop aanmelden op [email protected] (kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van ouders). Meer informatie over de Nationale Archeologiedagen vind je op warmelda.nl.

Cookieinstellingen