Forwodians Dames tegen DAS

Foto: Forwodians

Nadat vorig jaar het eerste damesteam van Forwodians, tegenwoordig Fordians Bucks, tweede werd in hun poule, is er in het team veel veranderd. Coach Tim van Zelst is opgevolgd door Peter Lapidaire en een aantal dames zijn vertrokken. Nieuwe dames van buitenaf en van onderaf hebben zich bij het team aangesloten.

Na de matige wedstrijd van vorige week was de vraag hoe energiek Forwodians tegen het tweede team van DAS uit Delft zou spelen. Al snel bleek dat het op dit punt wel goed zat en na een aarzelend begin van de wedstrijd waarin DAS een felle verdediging hanteerde, ging de wedstrijd gelijk op.

Forwodians had snel in de gaten hoe tegen de verdediging van DAS gespeeld moest worden en eindigde dit kwart bij 15-15. In het tweede kwart vergat Forwodians de rebound goed te verzorgen en door wat slordige passes, waarvan DAS kon profiteren, liep het uit naar 33-25.

Na rust pakte Forwodians de zaken weer energiek op, dwong een aantal malen balverlies bij DAS af en sloop dichterbij. Met een stand van 44-39 aan het begin van het vierde kwart leek er daarom nog van alles mogelijk.

Maar door te veel rebounds weg te geven aan DAS en ook door enkele malen balverlies, kon DAS in het tweede deel van dit kwart een groter gat slaan.  De wedstrijd eindigde daardoor bij 68-50.

Coach Peter Lapidaire: “Er zat veel meer in de wedstrijd dan vorige week en als we hier een opgaande lijn van maken, dan wordt dit een interessant seizoen waarin we veel jeugd kunnen inpassen.”

Cookieinstellingen