Keuze uit ontwerpen voor vernieuwing Herenweg

Foto: Google Maps

Voor de verbetering van de verkeersveiligheid van de doorgaande route langs de Herenweg in Warmond, worden momenteel plannen gesmeed. In dit stadium worden de concepten voorgelegd, waar bewoners een keuze uit kunnen maken.

Er zijn inmiddels al een aantal bijeenkomsten geweest, waarin de gemeente met omwonenden en belanghebbenden in gesprek is gegaan over het verbeteren van de verkeersveiligheid. De gemeente wil met dit participatietraject de input van de inwoners zo veel mogelijk mee nemen in de totstandkoming van het definitieve ontwerp.

Participatietraject

De gemeente heeft destijds inwoners gevraagd om, binnen de kaders van een aantal spelregels omtrent wet- en regelgeving en ruimtelijke ordening, mee te denken over dit onderwerp. In mei 2017 hebben mensen hierover dan ook de eerste opmerkingen, knelpunten, wensen en ideeën kenbaar kunnen maken.

De gemeente is hier vervolgens mee aan de slag gegaan en hebben verschillende varianten in de hoofdlijnen van het ontwerp gemaakt. In juli is dit weer teruggekoppeld tijdens een ontwerpmarkt, waar rond de 100 mensen op af zijn gekomen. Inmiddels is ook die input verder verwerkt en zijn ze tot een keuzemodel van een conceptontwerp gekomen.

Keuze uit conceptontwerpen

De betreffende route door Warmond is opgedeeld in drie aparte zones. Voor iedere zone zijn twee conceptontwerpen gemaakt. Iedereen kan per onderdeel de voorkeur geven aan een van deze twee ontwerpen. Het besluit over het definitieve ontwerp voor de herinrichting wordt uiteindelijk eind dit jaar genomen door de gemeenteraad.

Hieronder volgen de drie onderdelen met een korte omschrijving van de twee opties. Via de link kom je op de site met meer uitleg hierover.

Oosteinde en noordelijk deel Herenweg (buiten de bebouwde kom)

  • Ontwerp A: Inrichting met vrijliggende fietspaden aan beide zijden.
  • Ontwerp B: Inrichting met fietsstroken op de weg en smalle fietspaden aan beide zijden.

Herenweg/Sweilandstraat

  • Ontwerp A: Suggestiestroken in rood asfalt, rode straatstenen voor auto’s.
  • Ontwerp B: Rode fietsgedeelten met rijrichtingscheiding.

Oranje Nassaulaan

  • Ontwerp A: Behouden huidig wegprofiel, aanbrengen versmallingen.
  • Ontwerp B: Verbreden fietsstroken tot actuele richtlijnbreedte.

Geef je mening

Om je voorkeurskeuze kenbaar te maken, kan er tot en met 2 oktober via de online enquête gestemd worden. Op dinsdag 3 oktober wordt er weer een ontwerpmarkt georganiseerd, waar de bezoekers naar hun visie wordt gevraagd. Daar worden ook de resultaten van de online enquête gepresenteerd. Deze inloopavond is van 18.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in Het Trefpunt, Herenweg 80 in Warmond.

 

Cookieinstellingen