Open middag Kinderboerderij Klaprooshof

Foto: Kinderboerderij Klaprooshof

Zaterdag 30 september organiseert Kinderboerderij De Klaprooshof in Voorhout een open middag. Deze duurt van 13.00 tot 15.30 uur en vindt plaats aan de Klaprooshof in Voorhout.

Doel van de middag is om meer bekendheid te geven aan deze Voorhoutse kinderboerderij. Tijdens de open middag zijn er tal van activiteiten, zoals een rondje op pony Kathy, voorlezen en voersoorten raden. Tevens zijn bestuursleden en vrijwilligers aanwezig om uitleg te geven over de dieren en over het werken op de kinderboerderij.

Sinds 2011 draait deze kinderboerderij volledig op de inzet van vrijwilligers. “Elke dag is er een vrijwilliger die ’s morgens de dieren in de wei zet en een vrijwilliger die ’s avonds de dieren weer op stal zet en zorgt voor het voeren van alle dieren. Dit betekent dat we voor veertien momenten in de week mensen nodig hebben. Tijdens de open middag geven we hier uitleg over”, aldus voorzitter Arie Dwarswaard van Stichting Kinderboerderij De Klaproos, die verantwoordelijk is voor het beheer.

“Elk jaar genieten zo’n 10.000 bezoekers, vooral kinderen, van onze boerderij. Toch merken we vaak dat veel mensen uit Voorhout de kinderboerderij nog niet kennen. Daarom organiseren we deze open middag.”

Cookieinstellingen