Volgende ronde voor Teylinger Prijs

Foto: Lisa de Blok

Driemaal per jaar wordt de Teylinger Prijs uitgereikt. De derde ronde de voor nominaties gaat weer van start. Ieder vrijwilligersinitiatief binnen Teylingen kan in aanmerking komen voor deze prijs.

Afgelopen augustus viel het vrijwilligersinitiatief Kunst in ’t Overbosch in de prijzen en eerder dit jaar ging de prijs al naar de vrijwilligers van het schooltuin project in Perk Rusthoff.

Wie kan genomineerd worden?

Iedereen mag een project of activiteit nomineren. Bijvoorbeeld een onderscheidend vrijwilligersinitiatief dat absoluut beloond moet worden of een leuk project binnen de eigen
organisatie of buurt. Driemaal per jaar wordt een Teylinger Prijs uitgereikt. Het hele jaar door kunnen er nominaties worden ingediend.

Aan de nominatie is een aantal voorwaarden verbonden. Meer uitleg daarover vindt men op de website van Welzijn Teylingen: www.welzijnteylingen.nl (tabblad Vrijwilligerswerk). Voor het nomineren is een aanmeldformulier beschikbaar. Het formulier is in te vullen op de website van Welzijn Teylingen. Aanmeldformulieren kunnen ook bij de balie van het
gemeentehuis worden opgehaald of bij de receptie van Welzijn Teylingen.

Hoe wordt er beoordeeld?

Bij de beoordeling wordt gelet op de meerwaarde van het initiatief voor de Teylinger samenleving. Ze kijken naar: verbinding, passie en hoe onderscheidend het is.

  • Verbinding: welk project of activiteit verbindt het beste mensen met elkaar
  • Passie: wie toont de meeste bevlogenheid en motivatie.
  • Onderscheidend: waarin onderscheidt een initiatief zichzelf op een positieve manier van andere projecten?

Teylinger Prijs

De Teylinger Prijs is een geldbedrag van € 250,- en wordt driemaal per jaar uitgereikt. Eén van de raadsleden bezoekt het initiatief of project om de prijs te overhandigen.

Eenmaal per jaar wordt de Teylinger Jaartrofee uitgereikt. De winnaar daarvan wordt gekozen uit de 3 jaarwinnaars van de Teylinger Prijzen. De uitreiking van deze Teylinger Jaartrofee, een bedrag van €1000,- en een trofee, wordt gedaan door wethouder Van Kempen tijdens het vrijwilligersfeest in december.

Cookieinstellingen