Kom tegels ruilen voor gratis plantjes!

Foto: De Groene Uitdaging

We gaan voor minder steen en meer groene tuinen. En daarom organiseren de gemeente Hillegom, Katwijk, Lisse en Teylingen in samenwerking met de Groene Uitdaging weer een leuke actie om jou hierbij te helpen.

Gratis plantjesactie!

Inwoners uit deze vier gemeenten kunnen op 15 april weer tegels ruilen voor gratis plantjes! Bij de deelnemende tuincentra staan speciale bakken waar je tot maximaal 10 tegels kan inleveren. Vervolgens kun je daar je gratis plantjes in ontvangst nemen.
Dit jaar gaat het om biologische, inheemse planten. De Groene Uitdaging en de gemeenten hebben speciaal hun best gedaan om planten uit te kunnen delen, die op een milieuvriendelijke manier worden gekweekt. Deze inheemse planten zijn uitgezocht om ook echt een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan de biodiversiteit. Ze bieden ze een belangrijke voedselbron en trekken ze vlinders, bijen en vogels aan in je tuin. Zo creƫer je zelf een echte levende, groene en gezonde tuin!

Deelnemende tuincentra

Bij de volgende tuincentra kun je terecht tijdens de reguliere openingstijden op zaterdag 15 april:

  • De Uiver – Rijnstraat 141, 2223 EA in Katwijk aan Zee
  • De Mooij – Noordwijkerweg 36, 2231 NL in Rijnsburg
  • Intratuin Lisse – Heereweg 350, 2161 CC in Lisse
  • De Oosteinde – Zandlaan 22, 2181 HS in Hillegom

NK Tegelwippen

Vergeet natuurlijk niet om je verwijderde tegels ook te registreren op nk-tegelwippen.nl. Meedoen aan het NK Tegelwippen kan van 21 maart tot en met 31 oktober. Tijdens deze periode zijn er ook extra mogelijkheden om stenen in te leveren. Kijk voor de regels hierover per gemeente op www.degroeneuitdaging.nl/tegels-inleveren

De Groene Uitdaging organiseert samen met de gemeenten Hillegom, Katwijk Lisse en Teylingen de komende tijd weer leuke acties om ook jouw tuin te vergroenen. Houd daarom de site goed in de gaten en kijk voor meer informatie en inspiratie op www.degroeneuitdaging.nl/alletuinengroen

 

Cookieinstellingen