Doorstroomadviseur gaat werken aan doorstroming van huurders

Foto: Stek

Woonstichting Stek en gemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen hebben Jolanda Bouckaert aangesteld als doorstroomadviseur. Zij gaat werken aan de doorstroming van huurders in deze gemeenten.

Bouckaert werkt al een aantal jaar als verhuurmakelaar bij Stek. Deze ervaring komt goed van pas bij de nieuwe uitdaging. Jolanda de Vries, Manager Wonen van Stek is heel blij dat er nu ook voor HLTsamen een doorstroomadviseur aan de slag gaat. “Vorig jaar zijn we gestart met een doorstroomadviseur in de gemeente Noordwijk. Het effect hiervan is dat doorstromen makkelijker gaat. We willen ook huurders in Hillegom, Lisse en Teylingen ondersteunen als zij overwegen te verhuizen naar een passende woning.”

Meer woningen voor gezinnen

De doorstroomadviseur heeft als doel meer sociale huurwoningen beschikbaar te krijgen voor gezinnen. Om dit te bereiken gaat Bouckaert in gesprek met huurders waar een gelijkvloerse woning kan passen in de levensfase. Vaak gaat het om ouderen die wel willen verhuizen, maar voor wie de drempel te hoog is. Zij vinden het bijvoorbeeld lastig om uit de buurt weg te gaan of zien op tegen de verhuizing.

Fijn en veilig wonen

In haar rol als doorstroomadviseur gaat Bouckaert huurders ondersteunen bij het nemen van de beslissing om te verhuizen. Samen met de mensen zet ze de voor- en nadelen van verhuizen op een rijtje. “De wens van de huurder staat bij mij voorop en ik help mensen graag om de juiste woning te vinden. Ik vind het belangrijk dat ze zich veilig en fijn voelen” zegt Bouckaert “Verhuizen is natuurlijk nooit verplicht. Mijn jarenlange ervaring zet ik graag in om de mensen op de juiste manier te adviseren. Daar krijg ik energie van.”

Veel belangstelling

De agenda van Bouckaert is al goed gevuld met afspraken. Zij merkt dat het onderwerp leeft onder huurders. De eerste vervolgstappen zijn al gezet.

Meer informatie

Huurders van Stek in de gemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen die interesse hebben in doorstromen en hierover in gesprek willen met Jolanda kunnen contact opnemen met Stek. Bel hiervoor naar het algemene nummer van Stek: 0252-430 500 of vul het contactformulier op www.stek-wonen.nl in.

Reacties

Cookieinstellingen