Goede start 2023: bomen redden voor klimaat en biodiversiteit

Foto: PR

De Meer Bomen Nu campagne heeft in heel Nederland al meer dan 1 miljoen bomen gered van een plek waar ze door gebrek aan licht of de bosmaaier zullen sterven. Deze boompjes worden gratis beschikbaar gemaakt aan iedereen die ze ruimte geeft om groot te worden.

En zo ook in Teylingen. Vorig jaar werden er in totaal 14.000 bomen gered en uitgedeeld in deze gemeente. En ook voor komend jaar staat er weer een hoop te gebeuren. Door deze boompjes op verschillende plekken te oogsten wordt de oude vuilnisbelt aan de Menneweg omgetoverd tot een natuurgebied met bloemenweiden en een klimaatbos.

Help je mee met bomen redden?

Op 10 december werden er al 8138 boompjes gered van de oude tennisbaan in Sassenheim. Daar komen binnenkort huizen. Nergens in Nederland worden boompjes met mooiere wortels verzameld. Op 7 januari staat er weer een actie gepland om de laatste 3000 tot 5000 boompjes te redden. Dat kunnen er nog meer worden, als meer mensen komen helpen! Dus heb je tijd en zin om mee te doen en lekker bezig te zijn in het groen? Meld je aan via link hieronder.

Op 18 februari is er ook een actie om in Park Rusthoff bomen te redden. En Op 18 maart wordt aan de Menneweg het klimaatbos geplant met deze en andere bomen en zijn er ook weer voor iedereen in Teylingen bomen gratis af te halen van zo’n 40 tot 50 verschillende soorten.

Meedoen met Stichting MEERGroen?

Naast de Meer Bomen Nu acties, zijn er verschillende andere natuur-ontwikkelings-initiatieven die door de werkgroep Teylingen van stichting MEERGroen worden ondernomen. Zoals wijkpark De Horsten en het klimaatbos en de bloemenweide aan de Menneweg. De ambitie is om meer terreinen in beheer te nemen met inwoners en bedrijven, Dat hangt af van het aantal mensen dat zich in wil zetten voor biodiversiteit, sociale cohesie en een ecologische aanpak van de klimaatverandering. Ze komen daarom graag in contact met geïnteresseerden.

Iedereen kan helpen!

Iedereen kan meedoen om Teylingen te vergroenen. Door te helpen verplanten, boompjes tijdelijk op te slaan of te helpen met uitdelen, boompjes van plek A naar B te brengen, of door te zelf te planten. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde dosis enthousiasme, groenkennis geen vereiste! Dus wil je op de hoogte blijven, helpen of zelf bomen aanvragen? Kijk op https://meerbomen.nu/ik-doe-mee/

 

Cookieinstellingen