Teylingen Fairtrade deelt kaarten met theezakje uit aan horeca

Foto: Teylingen Fairtrade

Van 30 oktober tot en met 7 november is het Fairtrade week. Daarom deelde werkgroep Teylingen Fairtrade kaarten met een theezakje uit aan Teylinger horecaondernemers. De werkgroep vraagt de horeca hun klanten zo’n kaart met theezakje mee te geven.

De boodschap is een ’samen-thee-moment’. De thee is de verbinding tussen de theeplukker en de theedrinker. Door te genieten van Fairtrade thee, steunt de theedrinker de theeplukker. En dat is hard nodig, want lage lonen van arbeiders op theeplantages vormen één van de grootste problemen in de theesector. Doel van deze actie is meer bewustwording bij consumenten. Bovendien is het een contactmoment voor de werkgroep met de horeca als (potentiële) deelnemers van Teylingen Fairtrade gemeente. Op de achterkant van de kaart staat een WIN-actie voor consumenten op social media.

Op de foto overhandigt Miriam van der Wee van werkgroep Teylingen Fairtrade aan Tommy van den Berg van Nozemskoffie in Sassenheim de eerste kaart met theezakje. Tommy: “Daar doen wij graag aan mee. We zijn hier in onze startfase en serveren nog geen Fairtrade koffie en thee. Maar het speelt wel in mijn achterhoofd. Onze suikerzakjes zijn al Fairtrade en in onze taarten verwerken we Fairtrade suiker en cacao. Bovendien heeft één van de koffies die we verkopen aan andere horecagelegenheden het Fairtrade keurmerk.”

 

Reacties

Cookieinstellingen