Jeugdcircus Atleta viert jubileum in de Leidse Schouwburg

Foto: PR

Op 14 november geeft Jeugdcircus Atleta uit Warmond twee voorstellingen in de Leidse Schouwburg ter ere van haar 60-jarig jubileum. Na anderhalf jaar uitstel door corona lijkt de voorstelling genaamd ‘Sweet Sixty’ toch echt te gaan plaatsvinden.

Al ruim 60 jaar vertonen kinderen uit Warmond en omgeving hun kunsten bij Atleta, wat daarmee één van de oudste jeugdcircussen van Nederland is. De laatste jaren is toegewerkt naar de jubileumvoorstelling, die door de pandemie meermaals verplaatst werd. Het thema van de jubileumvoorstelling is ‘Sweet Sixty’. Dit is afgeleid van het Amerikaanse realityprogramma ‘My Super Sweet 16’, waarin Amerikaanse tieners op grootse wijze hun 16e verjaardag vieren.

Op 14 november zal Atleta ook op grootse wijze haar verjaardag vieren, alleen wordt Atleta net íets ouder. Om de lockdowns heen zijn de artiesten in de archieven gedoken om de leukste momenten uit de laatste 60 jaar te filteren. Samen met hun trainers bedachten zij hun acts, inclusief bijpassende muziek en kleding. Op dit moment wordt keihard getraind om alle kunsten onder de knie te krijgen.

Atleta trad afgelopen maand op in Warmond en Sassenheim. Deze voorstellingen kwamen na een lange covid-pauze als geroepen. Naast dat het voor de artiesten erg gaaf was om eindelijk weer op te treden, dienden deze voorstellingen ook als goede oefening voor 14 november. Iedereen is welkom om te komen kijken. Extra welkom zijn alle oud-artiesten van Atleta. Er is zowel een voorstelling in de middag- als in de avond. Kaarten zijn te koop via www.circusatleta.nl/jubileum of via de site van de Leidse Schouwburg. Komt dat zien, U bent van harte uitgenodigd!

Reacties