Doe mee met Operatie Steenbreek; wissel tegels in voor planten!

Foto: Lisa de Blok

Op 4, 5, 6 (en 7) april kunnen inwoners van Teylingen maximaal 5 tuintegels of -stenen inwisselen voor 3 plantjes bij het deelnemende tuincentra. Met deze actie willen de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk samen met ‘De Groene Uitdaging’ en Groei&Bloei inwoners stimuleren om hun tuin te vergroenen, onder het motto: Groen kun je zelf doen!

Tegels eruit, planten erin

De landelijke campagne Operatie Steenbreek stimuleert inwoners om de omgeving waar ze wonen aangenamer en groener te maken. Groene tuinen zorgen voor een betere leefomgeving voor mens en dier, door:

  • Waterberging: in een groene tuin krijgt regenwater de kans het grondwater aan te vullen en voorkom je wateroverlast bij hevige hoosbuien.
  • Natuur: in een groene tuin vinden vogels, vlinders, bijen en andere insecten en dieren beschutting en voedsel.
  • Hittebestrijding: het wordt steeds warmer, een groene tuin zorgt voor verkoeling en voorkomt ‘hittestress’.
  • Fijnstof: in een groene tuin wordt het fijnstof door het groen opgevangen, waardoor de lucht schoner blijft.
  • Kom 4,5, 6 (en 7) april tuintegels of -stenen ruilen voor gratis planten!

Inwoners die willen meedoen aan de actie, kunnen maximaal vijf tuintegels of -stenen uit hun tuin inleveren bij een van de aangesloten tuincentra in hun gemeente. Zij krijgen in ruil hiervoor drie planten cadeau. Hierbij geldt op = op.

Tuintegels of -stenen inleveren kan in Gemeente Teylingen bij Tuincentrum TuineXtra aan de Van Berckelweg 51 in Noordwijk. Op 4, 5, 6 en 7 april kunnen inwoners hier tijdens openingstijden terecht om maximaal vijf tuintegels of -stenen in te leveren en drie gratis planten op te halen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.degroeneuitdaging.nl en volg de Facebookpagina @DGUBollenstreek.

Reacties