Gratis zakken compost voor alle inwoners!

Foto: Lisa de Blok

Op zaterdag 30 maart van 9.00 tot 16.00 uur kunnen huishoudens van de gemeente Teylingen gratis vier zakken compost ophalen bij de gemeentewerf in Voorhout, Nijverheidsweg 32, ingang naast de milieustraat.

Wethouder Rob ten Boden deelt om 10.00 uur zakken compost uit aan bezoekers. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor hun ingeleverde groente-, fruit- en tuinafval (gft). Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost.

Gratis vier compostzakken, op is op!

Op vertoon van een legitimatiebewijs kunnen inwoners per huishouden gratis vier zakken compost ophalen. Het aantal zakken is beperkt, waarbij geldt op is op.

GFT scheiden begin van iets moois

Het scheiden van GFT is letterlijk het begin van iets moois; het levert goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem.

Rondleiding in de Groene Energiefabriek

Tijdens de compostdag organiseert Meerlanden rondleidingen in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout. Hier wordt 100% van het gft gerecycled tot zes nuttige producten. Inclusief een nieuw product dat vanaf dit jaar wordt toegepast in gifvrije onkruidbestrijding. Rondleiders laten geïnteresseerden in een half uur het hele proces van groenafval tot groene producten zien.

De rondleidingen vinden doorlopend plaats van 9.00 tot 14.00 uur bij Meerlanden aan de Aarbergerweg 41 in Rijsenhout en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen parkeren op het terrein. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van Meerlanden: www.meerlanden.nl/mijn-gemeente/compostdag.

Reacties