Veel bezoekers Open Monumentendag Sassenheim

Foto: PR SOS

Mede dankzij het mooie weer en de openstelling van de tuinen van het Oude Koningshuys en Huis ter Leede, is Open Monumentendag 2016 in Sassenheim een succes geworden.

Woordvoerder Wim Blom van Stichting Oud Sassenheim schat dat het aantal bezoeken ten opzichte van voorgaande jaren is verdubbeld en nu boven de duizend ligt. De start van de tour bij de molen van Speelman, kon gemaakt worden vanaf een gezellig terrasje. Publiekstrekkers waren dit jaar waren de twee genoemde rijksmonumenten, maar ook het schildermuseum (Sikkens Experience Center) trok meer bezoekers dan vorig jaar.

Veel belangstelling was er ook voor de voor het eerst in de looproute opgenomen St. Annakapel van het voormalige zusterhuis St. Anna en voor de iconen van bekende Sassenheimers uit drie dorpskerken. Van ouds kon ook de ruïne van Teylingen weer rekenen op enthousiaste bezoekers, die via een stellage de donjon konden beklimmen.

Stichting Oud Sassenheim is door velen gecomplimenteerd voor de mooie uitgave van het Open Monumentdagboekje 2016. Een opsteker voor volgend jaar,” aldus de heer Blom.

De uitslag van de SOS-fotowedstrijd die via Facebook verliep, wordt volgende week bekend gemaakt. De foto’s staan op sosfotomonumentje (Facebook).

Cookieinstellingen