Eerste Dag van de Democratie in Teylingen

Foto: Gemeente Teylingen

Op zaterdag 10 september 2016 organiseerde de Teylingse gemeenteraad voor het eerst de Dag van de Democratie. In heel Nederland grepen gemeenten de kans aan om inwoners te betrekken bij de lokale democratie.

In het Oude raadhuis gingen bewoners in gesprek met raadsleden en de burgemeester over democratie en hoe invloed uitgeoefend kan worden. Er was een divers programma opgesteld.

Zo begon men bij binnenkomst met een pubquiz over Teylingen. Elke winnaar ontving een Teylingen duurzaam tas met inhoud als presentje. Ook was er het krachtenveldspel. Hier werd uitgelegd hoe de democratie in Nederland werkt. In een overzicht werd duidelijk welke organen er zijn en hoe zij zich tot elkaar verhouden.

Tijdens de motiemarkt deelden mensen hun ideeën voor de straat, buurt, wijk of de hele gemeente Teylingen met raadsleden door het maken van een motie. Er kwamen interessante moties voorbij als: ‘behoud glas-en-lood raam voormalige gemeentehuis Warmond’, ‘groen terug op Parklaan’ en ‘wifi duurzaam lantaarnpaal’. Ook was de brandweer van Warmond aanwezig om vrijwilligers te werven.

Cookieinstellingen