Havenfestival in Sassenheim op Koningsdag

Foto: PR

Ook deze Koningsdag kunnen liefhebbers van livemuziek weer terecht aan de Oude Haven in Sassenheim. Zoals elk jaar organiseren Café de Twee Wezen, Eetcafé de Voogd, Restaurant Op Eigen Wijze en Grand café A-muze het Havenfestival.

Het festival is gratis toegankelijk. De line-up van dit jaar bestaat uit de bands From Mars to Mercury, The Howlin’, Avi on Fire en Third Half.

From Mars to Mercury

From Mars to Mercury trapt dit jaar het Havenfestival af. Een fonkelnieuwe band, bestaande uit vier veertigers, die kunnen putten uit een enorme ervaring, soms ook in de muziek. From Mars To Mercury maakt eigen liedjes waar een beetje singer-songwriter zijn neus voor ophaalt. De muziek van de band is heel divers, soms hard en heavy, dan weer heavy en hard. Al met al een heel gevarieerd repertoire en dus voor elk wat wils! De muziek houdt het midden tussen geniale ritmische en melodische structuren en een kranige onrust op een bedje van overlast.

The Howlin’

The Howlin’ zal als de tweede band het podium bestijgen. Die indrukwekkend mooie stem van Joel Garthe, dat is er een uit duizenden! Perfect voor de sound van The Howlin’, die soul, blues en indie combineert tot een geheel eigen sound, overgoten met een flinke dosis rauwe verleiding. The Howlin’ wordt veel vergeleken met artiesten als Rag ‘n Bone Man, The Black Keys en Jamie Lidell. De eerste EP ‘This Road’ (gemixed door Grammy Award winning producer Russell Elevado) verscheen in 2017 en kreeg veel goede reacties. In 2018 verschijnt er veel nieuwe muziek en tourt The Howlin’ door het land samen met Avi On Fire.

Avi on Fire

Avi on Fire is het soloproject van Bram Wesdorp. Alternatieve pop met een vleugje Foster the People, hier en daar wat MGMT en Foals, maar vooral AVI. Samen met producer Thijs van der Klugt (Sue The Night, Baskerville) is er in 2016 een EP opgenomen waarvan ‘Pearls’ en ‘So Far Away From Me’ de eerste twee singles waren. Met de eerste single ‘Pearls’ werd AVI ON FIRE bekroond tot 3FM Serious Talent, speelde vele malen op regionale en nationale radio en werd uitgenodigd voor het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Third Half

Third Half zal de grote finale van het Havenfestival verzorgen. Deze in Gemert, Noord-Brabant geformeerde Rockband is een strakke live band, met een dijk van een show gevuld met covers van Rock ’n Roll tot Hardrock. Third Half bouwt altijd en overal een feestje! Het is een band met twee geheel verschillende gezichten! Door de opbouw tijdens de set lijkt het net of er meerdere, verschillende bands op het podium staan. Van een Rockshow, tot Rock ’n Roll show geheel in stijl met contrabas en hollowbody naar 4-stemmige ballads. De show blijft boeien, verrassen maar vooral knallen én ballen houden! Van acrobatiek tot motorzaag, alles wordt uit de kast gehaald om het publiek ‘los’ te krijgen.

Programma

  • 14.30 – 15.15 From Mars to Mercury
  • 15.45 – 16.30 The Howlin’
  • 17.00 – 18.00 Avi on Fire
  • 18.30 – 19.30 Third Half

Zie ook www.cafede2wezen.nl/havenfestival / www.facebook.com/havenfestivalsassenheim

Cookieinstellingen