Nieuw groen initiatief in Warmond

Foto: Ruud van der Loos

Sinds afgelopen zaterdag heeft Warmond er weer een groen initiatief bij. Een aantal inwoners hebben samen een plantsoen ingericht aan de Narcissenhof in Warmond.

Het idee is ontstaan toen de plantsoenen aan de Narcissenhof opnieuw ingericht zouden gaan worden. Ruud Aanhane en Ed van Bentem hebben het voortouw genomen en een plan ingediend bij de gemeente Teylingen.

Samenwerking met de gemeente

De gemeente reageerde hierop enthousiast en heeft het geheel ondersteund. Het plan werd goedgekeurd en er werd een budget beschikbaar gesteld, onder summiere voorwaarden. De gemeente heeft vervolgens het oude plantsoen verwijderd en weer een goede laag grond aangebracht.

Geneeskrachtige kruiden

Het plan van Ruud en Ed heeft als thema ‘geneeskrachtige kruiden met een mooie bloeiwijze’. Ed van Bentem heeft daarvoor een aantal geneeskrachtige kruiden geselecteerd en tuinarchitect Ruud Aanhane heeft er op zijn manier een praktische invulling aan gegeven. Er staan al naambordjes bij de planten en er komt ook nog een bord met interessante weetjes.

Nieuwsgierig?

Je kunt zelf een kijkje komen nemen bij de Narcissenhof 1 in Warmond. Het plantsoen, dat nu een kruidentuin genoemd mag worden, zal eind juni en in de maanden juli en augustus in volle bloei staan.

Cookieinstellingen