Stichting Hartekind krijgt steun van de Bokken

Foto: PR

Elk jaar laten de Bokken hun sociale gezicht zien door een bloemetje, een fruitmand en fijn gesprek te brengen naar ouderen, zieken en mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit jaar steunt carnavalsvereniging de Bokken uit Voorhout Stichting Hartekind.

Donaties

De carnavalsvereniging vertelt alle feestvierders kort wat de stichting doet en vraagt ze een donatie te doen en er wordt dit jaar actief gecollecteerd voor Stichting Hartekind. Het werk van de stichting sluit nauw aan bij de gedachten van de carnaval: Iedereen heeft recht op een lach, feest en even een moment om de zorgen te vergeten. Of zoals Stichting Hartekind het verwoord: Kinderen met een hartafwijking hebben recht op een gezond leven, overleven is niet genoeg!

Stichting Hartekind

Dagelijks worden er in Nederland vier kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen er drie kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke twee dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze 25.000 hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: “Kind zijn, hart nodig!”

De meest voorkomende aangeboren hartafwijkingen zijn tegenwoordig goed te opereren en de overlevingskansen zijn enorm verbeterd. Helaas is dit voor alle 25.000 hartekinderen in Nederland niet genoeg. Wat kunnen we doen om te zorgen dat ze goed meekomen op school, feest kunnen vieren, polonaise kunnen lopen bij de Bokken en later een zo normaal mogelijk leven kunnen lijden?

Dat is waarom de Bokken zoveel mogelijk geld wil ophalen, voor wetenschappelijk onderzoek voor deze kinderen, zodat ze gewoon kind kunnen zijn! Carnaval is feest voor iedereen en daar staan de Bokken voor.

Jeugdcarnaval

Om extra aandacht te geven aan de kinderen dit jaar zullen De Bokken dit jaar extra uitpakken tijdens het jeugdcarnaval van as zaterdag 10 februari. Tijdens deze activiteit is het mogelijk om een heus carnavalsdiploma te behalen en zal er gratis lunch zijn om er een top middag van te maken. Aansluitend zal de optocht door de straten van Bokkendorp trekken.

Reacties

article
11291
Stichting Hartekind krijgt steun van de Bokken
Elk jaar laten de Bokken hun sociale gezicht zien door een bloemetje, een fruitmand en
https://teylingen.nieuws.nl/cultuur/11291/stichting-hartekind-krijgt-steun-van-de-bokken/
2018-02-06T19:11:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2018/02/06190849/hartekind-e1517940569159.jpg
carnaval, CV De Bokken
Cultuur, Nieuws