Informatieavond omwonenden St. Liduina

Foto: Google Maps

De realisatie van het Gastenhuis Warmond in het historische St. Liduina neemt concrete vormen aan. De bouwwerkzaamheden voor dit nieuwe thuis voor mensen met dementie zijn gestart en ook het zorgechtpaar dat het Gastenhuis Warmond zal gaan leiden is bekend.

Op 20 februari kunnen omwonenden nader kennis maken met hun toekomstige buren en het concept van de zorgformule. Tijdens de informatieavond zullen Peter Hulsen en Petra Luttekes zich als zorgechtpaar uitgebreid voorstellen en meer vertellen over hoe het leven in Gastenhuis Warmond er straks uit zal zien. Zij worden hierin bijgestaan door Clasien Schakenraad, een van de initiatiefnemers en directieleden van het Gastenhuis.

Verder zal de architect het ontwerp toelichten en is er een vertegenwoordiger van Amvest aanwezig om eventuele vragen over de te verwachten bouwwerkzaamheden te beantwoorden. Alle omwonenden hebben voor deze avond inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. De avond vindt plaats in het Trefpunt, aan de Herenweg 80. Ontvangst is tussen 19.30 uur en 19.45 uur. Naar verwachting wordt de avond omstreeks 21.00 uur afgesloten.

Over het Gastenhuis

Het Gastenhuis biedt een kleinschalig thuis aan mensen met dementie die niet langer zelfstandig kunnen wonen. In St. Liduina worden twee vestigingen gerealiseerd, met respectievelijk 18 en 20 appartementen. In totaal zijn daarvan vier geschikt voor bewoning door echtparen. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit.

Zorg aan huis zal worden opgestart indien daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand. Voor meer informatie kunnen mensen terecht op www.hetgastenhuis.nl.

Inwonend zorgechtpaar

Elk Gastenhuis wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. In Warmond zijn dit Peter Hulsen en Petra Luttekes. Zij zullen er voor zorgen dat het Gastenhuis echt deel gaat uitmaken van de wijk en hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij. Op deze wijze kunnen zij hun gasten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven bieden.

Lees ook: Presentatie bouwplannen St. Liduina

Reacties

article
11288
Informatieavond omwonenden St. Liduina
De realisatie van het Gastenhuis Warmond in het historische St. Liduina neemt concrete vormen aan.
https://teylingen.nieuws.nl/nieuws/11288/informatieavond-omwonenden-st-liduina/
2018-02-05T15:36:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2016/07/12103550/liduina.jpg
gastenhuis, Liduina
Nieuws, Sociaal