Overval op juwelier in Sassenheim

Foto: 112HM.nl / Devin Waasdorp

Zaterdagochtend rond 10.00 uur werd op klaarlichte dag juwelier Wagenmakers aan de Hortuslaan in Sassenheim overvallen door twee mannen met vuurwapens. De medewerkers werden door de twee bedreigd, waarna verschillende goederen uit de juwelierszaak zijn gestolen.

Op de vlucht

Vervolgens gingen ze ervandoor en vervolgden hun weg in een vluchtauto. Deze grijze Volkswagen werd kort na de overval teruggevonden aan de Koetsiersweg in Sassenheim. Er was een mislukte poging gedaan het voertuig, vermoedelijk gestolen, in brand te steken. De daders zijn nog voortvluchtig.

Onderzoek

Direct startte de politie uitvoerig onderzoek in de omgeving van de juwelier met de hulp van een politiespeurhond en de politiehelikopter. De omgeving rondom de juwelier en de vindplaats van de auto werden afgezet voor sporenonderzoek. In het kader van het onderzoek is ook direct een burgernetactie gestart, wat al snel enkele bruikbare tips opleverden van getuigen.

Signalement

De politie is opzoek naar twee in het zwart geklede mannen, tijdens de overval droegen zij bivakmutsen. Ze zijn ervandoor gegaan in een grijze Volkswagen Touareg met een Duits kenteken. Het rechercheteam sluit niet uit dat er meer verdachten bij de overval betrokken waren en zoekt getuigen.

Tips? Bel de politie!

Heeft u iets gezien rond de vestiging van de juwelier op zaterdagochtend, heeft u het voertuig met de verdachten zien rijden? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met het Twister onderzoeksteam via 0900 8844. Liever Anoniem? Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Kijk voor meer info en foto’s op 112HM.

Cookieinstellingen