Een nieuwe zaak in deze tijd? SushibijT doet het gewoon!

Foto: Lisa de Blok

Voor wie het nog niet wist, in Voorhout kun je sinds kort ook sushi eten. Vorige maand opende SushibijT haar deuren aan de Herenstraat en de zaken gaan goed.

Je zou zeggen dat dit wel het minst gunstigste moment is om een horecazaak te beginnen. Maar de man achter deze sushi, Theo Guijt ook wel bekend van visrestaurant Crabbetje in Leiden, heeft hier wel degelijk goed over nagedacht. Zijn restaurant is momenteel gesloten en hij heeft zijn huiswerk gedaan om een manier te vinden om toch het hoofd boven water te houden in deze Coronacrisis. Hij heeft onderzocht waar nu echt behoefte aan is en in Voorhout zat men blijkbaar te smachten naar sushi. 

Het geheim van goede sushi

Zo gezegd, zo gedaan en na een pittige Masterclass sushi chef opleiding is hij er helemaal klaar voor. Zelfs met zijn 35 jaar ervaring als chefkok in een visrestaurant, is het maken van sushi toch echt een vak apart. Maar nu hij hét geheim van goede sushi kent, is hij ook niet meer te stoppen. 

“Je moet anders zijn dan de rest, dus het menu heeft een eigen twist gekregen. De rolls zijn zelf bedacht en samengesteld op smaakbeleving. Ik gebruik alleen de beste ingrediënten, anders kun je geen kwaliteit leveren”, vertelt hij. Dat is ook de reden dat hij alles op bestelling vers bereid en dus geen voorraadje maakt. 

Duurzaamheid 

Bijkomend voordeel is dat hij hierdoor ook geen eten hoeft weg te gooien. Sterker nog, hij werkt zelfs volledig voedselverspillingsvrij. Want duurzaamheid is voor hem niet meer dan normaal. Zo gebruikt hij alleen verantwoord gekweekte vis en wil hij ook weten waar het vandaan komt en hoe het is gevangen. Groente en fruit koopt hij lokaal in bij kwekers die geen pesticide gebruiken en ook voor het verpakkingsmateriaal zoekt hij nog naar de meest duurzame oplossing. 

“Het is belangrijk dat we respectvol met onze aarde omgaan en onze impact zo klein mogelijk houden. Daarom kies ik bewust voor de meest duurzame optie.” 

Zodra het weer kan, opent ook het terras aan de Herenstraat. Van de zomer wil hij ook op het strand in Noordwijk gaan bezorgen, waarbij je even van te voren een appje krijgt om vanaf je handdoek zo de boulevard op te lopen en je bestelling op te halen. Tot die tijd kun je gewoon je bestelling afhalen of laten bezorgen in Voorhout. 

Trek in Sushi? 

Omdat deze sushi vers wordt bereid, is het handig om minimaal een uur van te voren je bestelling alvast door te geven en in het weekend liefst 1,5 uur. Bestellen kan telefonisch via 0252 543697 of 06 39538667. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 17.00 tot 20.00 uur. Kijk voor het menu en meer info op www.sushibijt.nl en volg ook de Facebookpagina https://www.facebook.com/sushibijt

Advertorial 

“Wij zijn blij om SushibijT ook te mogen verwelkomen als nieuwe adverteerder op onze nieuwssite. En zoals dat hoort vermeld je dan natuurlijk netjes onderaan een bericht dat je zojuist een advertorial hebt gelezen. Maar ik heb Theo zelf geïnterviewd en de sushi ook geproefd… Geloof me, deze mooie verkooppraatjes smaken zeker naar meer! Je proeft dat dit serieuze sushi is, goede kwaliteit en super lekker. Ik ben fan!” (Lisa de Blok, redactie Teylingen.Nieuws)   

Cookieinstellingen