Nederlaag voor eerste teams VCS

Foto: VCS

De eerste teams van Volleybalclub Sassenheim leden afgelopen week beide een nederlaag. Dames 1 wist nog wel een puntje te pakken tegen Thor 2 (1-3), heren 1 lukte dat net niet tegen Leython DC 2 (0-4).

VCS dames 1

Bij VCS dames 1 was het ontbreken van de normaal zo hoge servicedruk het grootste manco. De tegenstander uit Bergambacht maakte dankbaar gebruik van de hoge foutenlast van VCS. Met een degelijk spelletje liepen zij vrij eenvoudig uit naar 0-3. In de vierde set besloot VCS toch nog even gas te geven; een overtuigende 25-15 winst was het resultaat.

Met deze 1-3 nederlaag komt er een einde aan de mooie reeks overwinningen van de dames. Donderdag 2 februari krijgen zij weer de kans om een nieuwe zegereeks te starten. Dan staat de thuiswedstrijd tegen VV Haaglanden 2 op het programma, 21.00 uur in De Wasbeek.

VCS heren 1

Heren 1 werd een dag later in Leiderdorp juist enorm onder druk gezet door een sterke service van Leython DC. De eerste twee sets kwam het team er nauwelijks aan te pas (tweemaal 11-25). Pas in de derde set ging het beter lopen. Leyton liet de teugels wat vieren, zodat VCS makkelijker in de buurt bleef. Op 23-23 maakte de scheidsrechter jammer genoeg een verkeerde beslissing, waardoor Leython DC uiteindelijk alsnog de set met 24-26 won.

De vierde set was een formaliteit; VCS kon geen echte tegenstand meer bieden. Geen punten dus voor heren 1, terwijl ze die goed kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie. Vrijdag 3 februari volgt de uitwedstrijd in Alphen a/d Rijn tegen Castellum, waarbij hopelijk meer punten worden gepakt.

En hoewel de sportieve successen deze week ontbraken, werd de week toch goed afgesloten met het VCS nieuwjaarsdiner bij de nieuwe sponsor van dames 1, Grand Café Graaf Jan. Jeugdspelers, senioren en recreanten luidden een nieuw sportief jaar in, onder het genot van een heerlijk buffet. Het kan bijna niet anders dan dat dit ook de sportieve successen van de volleybalteams ten goede zal komen.

Reacties